Har mye ungt talent, trenger også rutine fra øverste nivå. (foto: arsenal, twitter)

På lørdag scoret en 20-åringen Arsenals 2000. Premier League mål. En stor ære for en ung spiller, likevel helt naturlig at det var Saka som sto for å sende Arsenal til den historiske milepælen for Londonklubben. Nå jobbes det hardt for at Jürgen Klopp ikke skal stikke av med et av de meste spennende engelske angrepstalentene.

Saka gikk gradene i Arsenals akademi, men det ble tidlig klart at denne spilleren var klar for større oppgaver. Siden debuten på førstelaget har det blitt 121 kamper, 21 scoringer og 27 assists og tidvis outstanding spill, som forklarer hvorfor Mikel Arteta og Gareth Southgate gleder seg så mye til fortsettelsen.

Les: Ferrari feier Formel 1-konkurrentene av banen i Bahrain Grand Prix

Problemet til Arsenal er at Jürgen Klopp gjør det samme.

Ifølge Football London er planen lagt hos Liverpool for å manøvrere matchvinneren fra lørdagens Arsenal kamp til Anfield. Ryktene går om at Liverpool akter å gi det et forsøk på å signere Saka, som etter neste sesong har ett år igjen av kontrakten. Ifølge The Athletic har dette fått Arsenal til å reagere. Preliminary talks er nå satt i gang med Sakas representanter for å meisle ut en ny og utvidet kontrakt som selvfølgelig inkluderer en betydelig lønnsøkning.

Les på Tysk fotball: Ta med 1,5 milliarder – eller la oss i fred

Det er en sann fryd å se ungdomsgjengen til Arteta fyre løs i angrep. Bukoyo Saka har etablert seg som et av de viktigste angrepsvåpnene for Arteta i kampen om titlene, at 20-åringen skal lures bort til Liverpool, det skal ikke Arsenal ha noe av.

Saka. (foto: arsenal, twitter)

Forhandlinger er i gang, og Saka har sett han har alt han trenger på Emirates de neste årene.

Les: Det handler om Robert Lewandowski