I går kveld hadde Xavi Simons en virkelig imponerende prestasjon mot Arsenal. – Han ble i nederlandsk presse beskrevet som et ungt monster som streifet rundt og skremte Arsenal spillerne med sin lekende spillestil og eksplosive svært tekniske rykk og driblinger.

«Årets hyggeligste overraskelse heter Xavi Simons»

PSV Eindhoven hentet i sommer opp Ruud Van Niselrooy opp fra klubbens ungdomssatsning, det har har vist seg å være et sjakktrekk. – Den nederlandske storklubben har klart å beholde flyten etter at Roger Schmidt gikk til Benfica.

19 år gamle Xavi Simons var stjernen i showet da PSV Eindhoven slo Arsenal 2-0 i Europa League.

Ruud van Nistelrooys lag scoret to ganger i andre omgang gjennom Joey Veerman og Luuk de Jong, sistnevnte utnyttet en feil fra Aaron Ramsdale i det 63. minutt.

Les: Liverpool og Arsenal har fått øynene opp for 19-åring

Men Simons, som har vært kjent av mange fotballfans i noen år nå, var komfortabelt den beste spilleren på banen.

I første omgang snurret han seg gjennom Arsenals backlinje på utsøkt vis før han stakk forbi Ramsdale – bare for at målet skulle bli avvist for offside i oppbyggingen. Dette var imidlertid et trekk ved Simons’ kamp hele kvelden, da han viste fantastisk fotarbeid og vevde inn og ut av forsvarere.

Han var den som alltid fikk ting til å skje for PSV, og spilte uten frykt. Arbeidshastigheten og energinivåene hans var seriøst imponerende, og det samme var hans beslutningstaking på ballen, og spilte regelmessig den perfekte pasningen for lagkameratene.

Simons fullførte 100 prosent av driblingene sine, hadde 10 pasninger i den siste tredjedelen og konkurrerte også 13 dueller – flest av alle på banen.

Det var en komplett prestasjon og en som ga ham en stående applaus da han ble erstattet av den engelske unggutten Noni Madueke i det 80. minutt.

Midtbanespilleren returnerte til hjemlandet Nederland i sommer, og takket nei til en ny kontrakt med Paris Saint-Germain på jakt etter fotballspill hver dag etter bare 11 kamper for det franske hovedstadslaget.

SISTE: Hazard på vei tilbake til Premier League

Han skrev en femårsavtale med PSV og har raskt funnet seg tilrette, og scoret 10 mål og registrert fire målgivende pasninger i alle konkurranser.

Simons er en tidligere Barcelona-akademispiller, etter Arsenal-seieren hadde han sitt å si om Blaugrana i et ærlig intervju etter kampen.

«Tro meg, på Barca jobber de ikke mye i treningsstudioet. De jobber med ballen, men ikke i treningsstudioet,»

«Da jeg ankom Paris Saint-Germain, kjente jeg forskjellene. Hos PSG jobbet de i treningsstudioet.»

Simons, som kan fire forskjellige språk, har fått øye på den nederlandske sjefen Louis van Gaal, som har tatt han med i sin foreløpige VM-tropp.

Og Simons har innrømmet at det ville være en «drøm» å delta i Qatar.

«Jeg tror jeg tok en god avgjørelse ved å gå til PSV. Jeg er veldig glad, jeg tror du kan se det,» sa han etter kampen.

«Jeg vil gi alt og så er det opp til landslagssjefen å bestemme. Det er en drøm å delta på å gå til VM. Hvem vil ikke spille VM? Men først PSV.»