Angel Di Maria

Manchester United tok imot det som trolig er verdens beste lag på Old Trafford i går og det gikk som det måtte. Paris Saint-Germain vant 0 – 2 og i midten av det hele Angel Di Maria.

Gjestene hadde ikke med seg sine to største stjerner på grunn av skader. Når både Neymar og Edinson Cavani ble det sett på som en gavepakke til Manchester United.

Ole Gunnar Solskjær sin imponerende start som manager med 10 seiere på 11 kamper gjorde at vi her i Norge var proppfulle av selvtillit. – Dette var noe vi kunne vinne. – Styrkeforholdet var omtrent som det vi finner i en tidlig cupkamp.

Les på F7City: Tokyo tenker miljø og bruker OL i 2020 som brekkstang

«I dag var en realitetssjekk fra de gode lagene», konstaterte Solskjær etter kampen.

Angel Di Maria var en gigantsuksess i Real Madrid, argentineren ble den tredje dyreste Manchester United-spilleren gjennom tidene, men floppet totalt. – Han var på Old Trafford i sesongen 2014/15 og reiste formelig med halen mellom beina til Paris.

I går var han tilbake, og satte kampens siste mål, målet som gjør Manchester United avansement i Champions League til nesten en umulig oppgave. Å tro på at Paris Saint-Germain skal kollapse på  Parc des Princes 6 mars er som å tro på julenissen i juli.

Listen med ekstremt gode spillere som er kjøpt etter Sir Alex Ferguson, men som ikke har lykkes begynner å bli lang. – Romelu Lukaku var Premier League toppscorer i sin tid i Everton, men sluttet å virke i Manchester United, hårfine Marouane Fellaini-Bakkioui kom også fra Everton med en god dose medvind, men fikk et varierende opphold før turen gikk videre til Kina. – Vi må heller ikke glemme han som var verdens dyreste spiller Paul Pogba som lenge var i skyggenes dal. Det er først etter Ole Gunnar Solskjær han har begynt å vise seg frem og det gir håp for fremtiden.

Les: Halve hopplaget skadet en uke før VM

Ole Gunnar Solskjær var trofast Manchester United spiller i 12 år og hjelpetrener til han tok fatt på «voksenopplæringen» her hjemme. – Hans store fordel med å gjenreise klubben er at han har Old Trafford i sin DNA, noe hans forløpere har manglet.

David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho er (var) alle managerstjerner som hadde en lang om imponerende merittliste da de satte seg i managerstolen.

Det var Louis van Gaal som hentet Angel Di Maria i 2014, men det fungerte aldri. Såpass ille var det at skuffelsen fortsatt sitter i Manchester United fansen som vartet opp med pipekonsert da han entret banen.

Det fansen fikk se var en fantastisk sterk Angel Di Maria på et Paris Saint-Germain lag på vei til Champions League finale. – Angel Di Maria fikk revansj med to målgivende pasninger til henholdsvis Presnel Kimpembe og Kylian Mbappé med få minutters mellomrom.

Marerittkvelden toppet seg for Manchester United da Paul Pogba fikk det røde kortet like før slutt etter å ha pådratt seg to gule kort. Dermed mister franskmannen returoppgjøret.

Håpet er likevel tent

Viktigste oppgaven er å gjøre spillerne bedre, et mantra Ole Gunnar Solskjær har hentet fra Sir Alex Ferguson og gjort til sitt eget.

Tapet og Angel Di Maria gir håp for fremtiden, hvis Manchester United gir Ole Gunnar Solskjær managerjobben permanent vil de få en som har fokus på å gjøre spillere og laget bedre, noe som er helt nødvendig hvis de vil nå langt i Champions League.

 

Manchester United – Paris SG 0-2

53′ 0-1 Presnel Kimpembe
60′ 0-2 Kylian Mbappe
89′ 0-2 Paul Pogba – to gule og rødt kort

Les: Solskjær om holdninger etter PSG-tapet: «Da kan du bare glemme å få spille»