André Bergdølmo ny hovedtrener for LSK Kvinner. Foto: lsk-vinner.no

Den tidligere landslagsspilleren André Bergdølmo har fått seg ny jobb. Han blir hovedtrener for LSK Kvinner.

Bergdølmo har spilt 63 A-landskamper for Norge og har flere seriemesteterskap både i Norge og i utlandet.

Han ble nederlandsk ligamester og cupmester i 2002 som visekaptein for Ajax. Samme år fikk han Kniksenprisen, som Norges beste fotballspiller.

LES OGSÅ: Åpen for retur til Premier League!

-Dette kommer til å bli bra. Det er stas å få tilliten til å trene LSK Kvinner, og jeg ser på dette som en meget spennende jobb. Kvinnefotballen er virkelig på vei oppover og dette ser jeg på som en veldig fin utfordring. Jeg har i møter med klubben fått et inntrykk av profesjonalitet over hele linja, så det å komme inn å være med å bidra her ser jeg virkelig frem til, sier André til lsk-kvinner.no

Den tidligere forsvarsspilleren har en solid spillerkarriere bak seg med kamper for LSK, RBK, Ajax, Borussia Dortmund, FC København og Strømsgodset. I tillegg har André opparbeidet seg god erfaring på trenersiden de siste årene – blant annet fra Lillestrøm SK.

-Jeg begynte min trenerkarriere i LSK da jeg ble assistent til Henning Berg i 2009. I 2010/11 tok jeg ansvaret for juniorlaget til LSK, og vi klarte for første gang siden 96 (tror jeg) å vinne to år på rad, sier André.

SISTE: Premier League-giganter ute av kampen om Bellingham

Etter treneroppholdet i LSK jobbet André som toppspillerutvikler i Vålerenga, før det bar videre med ulike trenerroller i Drøbak/Frogn, Kongsvinger og Ull/Kisa. André kommer som nevnt til LSK Kvinner fra stillingen som hovedtrener for G19 i Sarpsborg 08. Her var han fra 2019, hvor han rakk å vinne to seriemesterskap på tre år.

-Etter oppholdet i Ull/Kisa flyttet jeg til Fredrikstad hvor jeg tok over G19-laget til Sarpsborg 08 i 2019, som jeg har hatt frem til nå. Her ble vi historiske med det første seriegullet i interkrets i 2021, før vi gjorde det igjen i 2022, sier André.

I tillegg til å opparbeide seg god trenererfaring i ulike trenerroller over flere år, har André tatt samtlige UEFA-trenerkurs, som gjør at han kan skilte med UEFA PRO-lisens, som er den høyeste «utdannelsen» innenfor treneryrket.