ALTA/OSLO (Sporten) (Alta IF – Skeid 3-1) Skeid åpnet best, men scoringer fra Håvard Nome og Christian Reginiussen, sørget for tre poeng til Alta.

Toget har gått for lengst i kampen om førsteplassen og direkte opprykk til OBOS-ligaen. Alta var uten flere av sine bestespillere inn mot dagens Skeid-kamp. Det hjalp heller ikke at store forsvarsfeil i eget forsvar. Med både Morten Gamst Pedersen, Hans Norbye og Svein Ove Thomassen ute av dagens kamptropp, var det et svekket Alta IF.

Kontringsfotball fra Skeid

Skeid startet kampen med høytpress i åpningsminuttene, det skulle vise seg å være taktikken mot Alta. For drøye kvarteret ut i første omgangen bli Alta-kontret i senk og førte til at Johnny Budson kunne spasere inn ledelsen til Oslo-klubben. Det var kontringsfotball i verdensklasse fra gjestene fra Oslo.

– Med litt mer presisjon fra spissene til Skeid, så kan kampen være punktert sa Frank Halvorsen fra kommentatorboksen.

Slet «voldsomt» før pausen

Alta IF vaklet veldig foran egen «boks» og det var bare etter under at ikke Skeids-frontrekk kunne ha scoret etter halvtimen spilt i Finnmarkshallen. Etterhvert tok hjemmelaget mer tak i oppgjøret. Men Skeid la seg lavt i banen, for hjemmelagets del slet dem med å bryte opp et lavtliggende Skeid-lag.

Hjemmelaget skapte omtrent ikke noe i løpet av første omgangen. Gjestene var ekstremt farlig på kontringer, og var de som var klart nærmest en scoring. Alta virket voldsomt frustrert igjennom storedeler av første omgangen, noe som gjorde at Skeid fikk to farlig frispark på slutten av omgangen.

Knall åpning på omgangen

Skeid med dobbelsjanse på overtiden av første omgangen. Først er det ved Johnny Budson, som er svært nære å sende ballen over mål, ballen blir reddet på strekken av Tore Veseth Olsen. Så er det Daniel Bråthen som er på færre, som drar seg inn mot sekstenmeteren og får fyrt av et skudd som går i stolpen.

Friskåpning fra hjemmelaget, som fortsatte å ha ballen klart mest. Ni minutter ut i omgangen får Alta dobbelsjanse, først kommer Mauno på blankt mål, men skuddet blir for svakt å stryker stolpen. Bare minuttet senere får hjemmelaget nok en sjanse, som ikke Vegard Braaten får på mål.

– Alta er veldig bra i andre omgangen, alle ære til Alta som spilte oss ut i andre omgangen. De var mye bedre en oss sier, Skeid-treneren til Ifinnmark etter kampen.

Nome avgjør kampen

Skeid var farlig på kontringer, vertene hadde ekstremt store problemer med å takle farten til Johnny Bundson og Daniel Bråthen. Sistnevnte fikk en god sjanse etter timen spilt, når det oppsto en nøkkelsituasjon, da han ble revet ned inne i sekstenmeteren til Alta. Dommeren vinker spillet videre til stor irritasjon fra Skeid-spillerne.

Så får hjemmelaget tildelt ett straffespark, som i seg selv så ekstremt billig ut. Christian Reginussen gikk ned inne i feltet, og dommeren peker på straffefeltet. Håvard Nome fikk jobben med å sende ballen i målet. En svært iskald Nome , stoppet opp i tilløpet og ventet til Idar Lysgård hadde kastet seg før han trillet inn utligningen 1-1.

Det var en lettet Alta-trener, spesielt er det første omgangen

– Vi sto ikke opp i de avgjørende situasjonene, men vi løfter oss voldsomt i andre omgang.Det skal vi ta med oss, at vi ikke gir opp sier, Vidar Johnsen til Sporten.com

Alta var mye mer med i kampen, noe som ble sagt i pausen virket. For Skeid slet voldsomt med å etablere ett spill. Alta var ekstremt nære ved flere anledninger og burde ha ledet 2-1 etter 75 minutter spilt, når Runar Overvik og Magnus Nikolaisen kombinerer fint seg i mellom, før sistnevnte sender ballen inn i femmeteren til Skeid, der dukker ingen med Gul/blå overdel.

– Første omgangen var ikke bra fra oss. Vi jobber oss inn i kampen, i andre omgangen. Vi bestemte oss for å gi litt mer «F» i andre omgang, sier Håvard Nome til Sporten.com

Så får hjemmelaget tildelt nok ett straffespark etter ar ballen treffer hånden til Fredrik Tobias Berglie. Nok engang er Håvard Nome iskald og sender ballen til venstre og Lysgård motsatt. Alta har snudd kampen til 2-1 Det skulle komme mer. På overtiden kommer nok en scoring, etter et genaialt innlegg fra Svein Ove Thomassen, ballen finner Christian Reginiussen som hamrer ballen knallhardt i nettsket til 3-1. Det ble også sluttresultatet i kampen i Finnmarkshallen.