Jeg klager ikke på de ekte vikingene som for 1000 år siden reiste ut i verden og moderniserte internasjonal handel, men heller plastutgaven vi ser host norske turister og fans som følger med norske utøvere ut på et VM, EM eller OL.

Med norske flagg, vadmel, kraftig overvekt og vikinghjelp overbeviser de utlendinger om hvordan det er her hjemme i Norge. – Og jo lenger unna vi kommer jo færre ekte referanser han de.

Jeg refser heller ikke fotballklubben Viking, de kunne umulig se for seg denne problemstillingen da de ble startet i 1899, dessuten reiser stavangerklubben sjelden utenfor Norges grenser. Malmö FF sin skjeggete viking Jo Inge Berget er heller ingen jeg peker på. – Han ser mye tøffere ut med skjegg og dessuten kjemper han som en ekte viking.

Les: Kryptisk Ronaldo: «Decision day»

Her er et eksempel fra virkeligheten! – Et tydelig bevis vi har en jobb å gjøre.

Jonas Svensson fra Verdal signerte for noen dager siden med den tyrkiske klubben Adana Demirspor. – Klubben som er nyopprykket til Süper Lig var stolte over å ha fått en ekte trønder og viking på laget og lagde en velkomst for å hedre sin nyinnkjøpte spiller.

En bønn til alle norske fans på tur, slutt med vikinghjelm og kubjeller !

Les: For en gang skyld er Mauro Icardi og Wanda Nara enige om veien videre