Alex Song

Den sveitsiske klubben Sion forsøkte seg med frivillig lønnskutt for deres spillere etter de som resten av verden mistet alle inntekter grunnet corona pandemien.

Flere av klubbens spillere satte seg på bakbeina og nektet lønnskutt, som resultat fikk den tidligere Arsenal-stjernen, Alex Song og åtte andre sparken.

Les: Xavi Hernández drømmer om å lede Barcelona og kjøpe Neymar

Den sveitsiske klubben gikk drastisk til verks da klubben innså at den kunne komme i økonomiske vanskeligheter, men Song hevder han ikke fikk noen forklaring på hvorfor han måtte gå ned i lønn. Derfor nektet han.

Song fikk sparken forrige uke, men åpner nå opp om hva som skjedde.

«Tirsdag ettermiddag fikk vi en WhatsApp-melding om at alle skulle signere et papir der vi sa at vi kom til å gå ned i lønn og at vi ville få rundt 90.000 kroner. Vi ble bedt om å overgi papiret dagen etter, men vi fikk ingen forklaring», sier han til RMC Sport.

Johan Djourou, Pajtim Kasami, Ermir Lenjani, Seydou Doumbia, Mickael Facchinetti, Christian Zock og Birama Ndoye fikk også sparken.

«Jeg har ikke gjort noe uprofesjonelt. Alle klubber snakker med spillerne sine for å finne løsninger. Vi forstår ikke hva som skjedde. Ingen forstår det»

Han er nå klar for å møte Sion i retten.

«Advokaten min er på saken. La oss ta det helt til FIFA. Vi ønsker å forsvare våre rettigheter»

Les på F7: Bill Gates kom med pandemi advarsel for fem år siden.