Alan Pardew

Alan Pardew har vært arbeidsledig etter han fikk sparken i West Bromwich i fjor vår etter bare fire måneder i magerstolen da pilene pekte rett ned fra Premier League.

Han har en imponerende karrière bak seg både som spiller og manager, men vi må innrømme det ble litt merkelig når han foreslo seg selv både som ny leder i Everton og Arsenal. – Han begynte sikker å bli lei av å være «ekspert kommentator»

Les: Ekstrem forvandling for den pinglete tidligere Barcelona stjernen

Godt er det ihvertfall at han er tilbake i manesjen, Alan Pardew ble julaften ansatt som ny trener i den nederlandske fotballklubben ADO Den Haag. 58-åringen tar med seg Chris Powell som assistent.

Les på F7City: Arroios er kåret til «verdens kuleste nabolag»

Pardew har bred erfaring fra engelsk toppfotball både som spiller og manager. Han har ledet klubber som Reading, West Ham, Charlton, Southampton, Newcastle (fire sesonger) og Crystal Palace. Nå skal han for første gang prøve seg i utlandet.

I ADO Den Haag, som er nest sist i nederlandsk æresdivisjon, etterfølger han Fons Groenendijk.

– Vi er veldig fornøyde med ansettelsen av Alan, som har satt spor etter seg i engelsk fotball. Han har mye erfaring, og det er viktig i klubbens situasjon. I samtalene med ham ble vi også begeistret over hans visjoner og måten han tenker å vinne med laget vårt, sier klubbdirektør Mohammed Hamdi til ADO Den Haags nettsted.

Det er vinterpause i nederlandsk fotball nå, og neste seriekamp for ADO Den Haag er mot Waalwijk 19. januar.