Kjetil Knutsen sørger for at spillerne hans får nok av oppmerksomhet ute i det store utland.

Ajax har akkurat lagt bak seg sin dårligste sesong siden 2009. – Det har fått to konsekvenser, sparket manager og svært lave forventninger for spillersalg denne sommeren. Den nederlanske storklubben er historisk sett en av de største talentfabrikkene i Europa, nå planlegger de å ta av sin velfylte klubbkasse og hente flere spillere som «allerede har vist sitt potensiale over tid».

De Telegraaf skriver at midtlertidig manager John Heitinga vurderes som permament manager for Ajax selv om han siden han overtok roret i vinter ikke helt har klart å løfte klubben tilbake på sporet.

Les: Fransk media: Sikter seg inn mot Manchester United

Danmarks landslagstrener, Kasper Hjulmand og Bodø/Glimts hovedtrener Kjetil Knutsen er begge på en stadig kortere liste over kandidater. Det som har imponert Ajax-sjefene er hvordan Kjetil Knutsen i år har kommet tilbake og tatt kontroll over Eliteserien etter en sesong med sølv. Historikken er imponerende 2020- Gull til Bodø/Glimt. 2021- Gull til Bodø/Glimt. 2022 Gull til Molde sølv til Bodø/Glimt. 2023 på vei til nytt gull. Troner alene på toppen med 25. poeng etter bare 9 kamper. (På andreplass Brann med 17.poeng.


Ajax har bestemt seg for å ta en avgjørelse i løpet av denne uken.

Ajax endte denne sesongen på tredjeplass i den nederlandske toppdivisjonen. Det er klubbens dårligste plassering siden 2009. Feyenoord vant ligagullet denne sesongen.

LES OGSÅ: Pochettino tråkket på bremsen

Agenten til Bodø/Glimt-treneren skal ha vært i Nederland de to siste ukene ifølge De Telegraaf og forhandlet.

Bergenseren har vært trener i Glimt siden 2018.