Johan Cruijff Arena bygd for penger tjent først og fremst på salg av spillere

Ajax har det med å vinne hjemme i Nederland og de klarer også å gjøre det bra i Champions League samtidig som de selger spillere for milliarder. – De er det ultimate springbrettet for spillere som vil noe, bare siden 2017 har de solgt 8 spillere som har generert inntekter på 307 millioner pund som tilsvarer ca 3,7 milliarder kroner

Her er åtte spillere utviklet og solgt dyrt videre:

Donny van de Beek
Van de Beek kom gjennom det berømte Ajax-akademiet før han etablerte seg som førstelagsspiller regelmessig, og gjorde 175 kamper for de nederlandske gigantene.

Midtbanespilleren var sterkt knyttet til Barcelona og Real Madrid, men ble Manchester United med en avtale på £ 40 millioner.

Les på Engelske klubber: Alle som kom og dro fra Manchester United sommeren 2020

Hakim Ziyech
Etter å ha spilt for FC Twente i Eredivisie, ble Ziyech knyttet til Sunderland, Burnley, West Ham og Middlesbrough i 2016.

Men den marokkanske landslagsspilleren ville forbli i Nederland og meldte overgang Ajax for en pris i regionen 10 millioner pund.

Han scoret 49 mål på 165 kamper for Amsterdam-klubben før han fullførte en overgang på £ 36,6 millioner til Chelsea i 2020.

Ajax erstattet Ziyech ved å signere 20 år gamle Antony fra brasilianske Sao Paulo for £ 13 millioner.

Les på Engelske klubber: Alle som kom og dro fra Chelsea sommeren 2020

Matthijs de Ligt
De Ligt forlot sin lokale klubb i Abcoude for å bli med på Ajax-akademiet i en alder av ni, og ble klubbens yngste kaptein noensinne i mars 2018.

Deretter utviklet han seg til å bli en av de mest etterspurte forsvarerne i Europa etter å ha ledet Ajax til en innenlands dobbel og semifinalen i Champions League i 2018-19.

Til tross for at han var knyttet til Manchester United og PSG, landet 21-åringen hos Juventus med en avtale på 67,5 millioner pund.

Det nederlandske laget hentet inn meksikanske Edson Alvarez for £ 14 millioner fra Club America for å hjelpe til med å løse tapet av De Ligt.

Frenkie de Jong
De Jong hadde bare spilt ett førstelagsspill for Willem II da Ajax signerte midtbanespilleren for en symbolsk avgift på € 1 i 2015. Ja, du leste det riktig, – 11 kroner.

Han startet i utgangspunktet med reservene før han kjempet seg inn i førstelaget og ble kjent i løpet av 2018-19 sesongen.

23-åringen byttet deretter den nederlandske hovedstaden mot Barcelona, ​​og ble med i de katalanske gigantene for £ 74,5 millioner.

Ajax signerte Razvan Marin fra Standard Liege for £ 10,7 millioner for å fylle hullet etter De Jong, men han spilte bare 10 seriekamper i 2019-20.

Les: Ed Woodward har funnet en sportsdirektør med imponerende CV

Kasper Dolberg
Dolberg var bare 17 år gammel da han kom til Ajax fra Silkeborg IF for bare noen få hundre tusen euro i januar 2015.

Spissen scoret 23 mål på 47 kamper i 2016-17, men klarte ikke å å score de neste to sesongene og mistet plassen i laget.

Til tross for at fremgangen stanset, fikk Ajax fortsatt et sunt overskudd da han ble med i Ligue 1 laget Nice for £ 18,3million i 2019.

Justin Kluivert
Kluivert, sønnen til den legendariske nederlandske spissen Patrick, fulgte i farens fotspor ved å gå gjennom Ajaxs ‘berømte akademi.

Han scoret sitt første seniormål i mars 2017 et tiår og en dag etter farens la opp, og samlet inn en Europa League-andreplass på slutten av sesongen.

Vingen scoret 11 mål på 36 kamper i alle konkurranser i 2017-18 hvorpå en £ 18,5 millioner overgang til Serie A laget Roma ble gjennomført.

Ajax reinvesterte deretter pengene for å signere Dusan Tadic fra Southampton for £ 10 millioner. For et røverkjøp som viste seg å være.

Davinson Sanchez
Sanchez kom til Ajax fra det colombianske laget Atletico Nacional i 2016 for £ 3,8 millioner og spilte i Europa League-finaletap mot Manchester United.

Forsvareren tilbrakte bare en sesong i den nederlandske hovedstaden og spilte 45 kamper i alle konkurranser, før han fullførte en overgang på 42 millioner £ til Tottenham.

Davy Klaassen
Nok en «akademiker» fra Ajax, Klaassen, spilte 182 kamper i løpet av sine seks år på førstelaget, han gjennomførte et flytte på 23,6 millioner pund til Everton i 2017, hvor han gikk seg vill i Toffees ‘lille hær som nummer 10.

Midtbanespilleren ble erstattet av Siem de Jong, som hadde forlatt Ajax til Newcastle United tre år tidligere, men den nederlandske internasjonale spilleren spilte sporadisk før han begynte i MLS laget FC Cincinnati.