Erling Braut Haaland i aksjon

Det er et enormt hull i logikken til Erling Braut Haaland sin agent Rafaela Pimenta, men det kan ikke stå i veien for å skape overskrifter. – Statistikken etter ankomst til Manchester City i fjor sommer er vanvittig. Med 31 mål på 27 kamper er overgangen på 600 millioner fra Borussia Dortmund et varp, selv med en ukelønn på 4 millioner kroner.

Agenten hans Rafaela Pimenta mener naturlig nok også at Manchester City fikk Haaland billig: «Nå er Haaland verdt betydelig mer enn det»

«Toppnivået hans er kanskje noe fotballverdenen ikke har opplevd ennå. Han kan nå lenger enn tidligere spillere, med alt vi vet om menneskekroppen, treningsmuligheter og ernæring, Han vil slå alle rekorder» sier Pimenta til AS.

Les: Real Madrid aktiviserer tilbakekjøpsklausul

«Vi solgte Pogba for 80 millioner euro, og folk sa det var galskap. I dag er mange spillere verdt det. Neymar er på topp da han ble solgt for 222 millioner euro.

Hun fortsetter:

«Summene endres hele tiden, og spør du meg er Haaland verdt 1.000 millioner euro. Det avhenger av hans store potensial, men det er kanskje ingen som vil betale det. Med ham får du fans, mål, resultater, profesjonalitet, sponsing og så videre. Setter alt dette sammen, er verdien hans en sum av flere ting.»

Rafaela Pimenta er imidlertid godt klar over at Haaland ikke vil selges for slike fantasisummer.

Les: Presenterer ny landslagssjef i løpet av et par dager

«Nei, fordi klubbene bestemmer prisene. Og jeg vet ikke om noen klubb som ønsker å betale 1000 millioner euro for en spiller»

Og der kom hullet i logikken, hvis prisen bestemmes av markedet er det vel det som er verdien eller hva?

Erling Braut Haalands kontrakt med Manchester City løper til 2027.