Aboubakar Keita

Den 25 år gamle defensive midtbanespilleren Aboubakar Keita som var et halvår på utlån hos Stabæk fra FC København returnerer Skandinavia og den svenske hovedstadsklubben AIK.

AIK fortsetter å forsterke troppen til den kommende sesongen. Onsdag kveld meldte Stockholm-klubben at Aboubakar Keita slutter seg til klubben på en kontrakt som strekker seg ut 2024-sesongen.

Les: Real Madrid aktiviserer tilbakekjøpsklausul

«Jeg er klar for kamp i AIK-trøya»

25-åringen kommer nærmest fra belgiske RSC Charleroi men slutter seg til de svart-gule på en gratis overgang, melder AIK.

Les: Presenterer ny landslagssjef i løpet av et par dager

Keita blir med i Gnaget så snart han har fått arbeidstillatelse i Sverige. Administrerende direktør og fungerende sportssjef Manuel Lindberg om det nye oppkjøpet:

– Vi har lett etter en erfaren spiller som kan dekke en rekke forsvarsposisjoner, er sterk på hodet, pålitelig og god i pasningsspillet og det tror vi vi har funnet i «Abou», sier han og fortsetter:

– Han kan spille både som midtstopper og som defensiv midtbanespiller og er en spiller som har lang erfaring fra å spille i Skandinavia, noe vi ser på som en fordel.

Aboubakar Keita begynte sin karriere i FC København. I tillegg til den danske storklubben har han også representert Halmstads BK, Stabæk, OH Leuven, RSC Charleroi, RWD Molenbeek og israelske Sektzia Ness Ziona.

Les på Popidol: Ozzy Osbourne med dårlig nytt

Merittlisten inneholder også tre landskamper for Elfenbenskystens U23-landslag.