Suksess med det danske landslaget under Åge Hareides ledelse førte til at assisten Jon Dahl Tomasson landet jobben som hovedtrener for Malmö FF. Suksess med de svenske seriemestrene førte til at han fikk sparken!.

I sterk konkurranse med Bodø/Glimts hovedtrener Kjetil Knutsen og Ronny Deila som har overtatt den belgiske klubben Standard Liège har den meget sympatiske dansken fått jobben med å lede legendeklubben Blackburn.

Blackburn, som spiller i Championship har gitt Jon Dahl Tomasson managerjobben de neste tre årene og oppdraget er klart, styrke laget slik at Premier League blir klubbens naturlige nivå.

LES: Marquinhos har signert for Arsenal

Jon Dahl har vært på jakt etter ny jobb, etter at han sluttet som hovedtrener i Malmö FF i desember, rett etter at han hadde vunnet det svenske mesterskapet med dem.

– Det har vært en lang prosess, men vi er veldig glade for å ha sikret oss en så ung og ambisiøs trener som Jon.

– Hans arbeid med å utvikle spillere og utvikling er fotballkulturen i klubben er akkurat det vi trenger på dette tidspunktet, sier Blackburns direktør Steve Waggott.

LES: Ryan Gravenberch på plass hos Bayern München

Blackburn endte forrige sesong på åttendeplass i Championship, så det er ikke så langt opp til stedene hvor de spiller om opprykk til Premier League.

Blackburn er en stor engelsk tradisjonsklubb som har vunnet tre Premier League-mesterskap og seks FA-cuptitler.

Jon Dahl Tomasson har også en fortid som assistenttrener for det danske landslaget, under den nå pensjonerte trenerlegenden Åge Hareide