(c) Bilde RBK: Pål Andre Helland

Dagens oppslag i Adresseavisen er ikke spesielt overraskende, fra å være sentral under «bruttern» har en av Rosenborg sine aller største profiler gradvis blitt marginalisert. – Om det er hans sterke meninger og uttalelser i pressen i forbindelse med trenerkaoset som ligger bak at nåværende hovedtrener Eirik Horneland har valgt å peke på benken kan vi bare spekulere i. Uansett det ble etterhvert en umulig situasjon.

Det som har skjedd kan umulig være det beste hverken for Rosenborg eller Pål Andre Helland. Sportslig leder i Rosenborg Mikael Dorsin bekrefter den svenske klubben IFK Norrköping sin interesse ovenfor lokalavisen for Trondheim.

Les: Dårlig første dag på jobb: Storklubb vil bli kvitt 24 spillere

Etter en sesong med mye rot og resultater under egne mål trenger Rosenborg at fansen liker dem, de har en grunn mindre nå.

Mikael Dorsin har kommet inn som et friskt pust i Rosenborg og han har helt klart sett verdien av å beholde Helland. «Dukker det opp noen klubber, må vi vurdere det. Vi må se på hva som er best for klubben og laget. Men Pål har et år igjen av kontrakten, og vi ønsker å beholde ham. Motivert og skadefri er han en stor ressurs og viktig for laget og klubben»

Les: Bekreftet Micke Dorsin har hentet sin første spiller til Rosenborg

Vi tror at Rosenborg taper på salget, de selger en av sine «egne» og en som leverer bra både på og utenfor banen. – Han har uttalelser som presse og sikkert klubben har sett på som negative, men det er slikt som skaper spenning og får folk til å komme. Hvis et lag består kun  av «perfekte» spillere som aldri sier noe annet enn at de skal ut og gjøre arbeidsoppgavene sine blir det så kjedelig at ingen gidder å skriver om det eller komme på kamp, nesten uansett hvor bra laget spiller.

29-åringen fikk i sesongen 2019 kun ni kamper fra start i Eliteserien for Rosenborg. Han har gjennom sesongen vært ærlig på at han selv mener han fikk for lite spilletid i året som gikk, og etter siste kamp på Lerkendal satt han seg ned for seg selv midt på banen. Da blusset spekulasjonene opp igjen om dette var et tegn på at Helland hadde spilt sin siste kamp på Lerkendal.