Niklas Castro Instagram

Noen liker tydeligvis å kjempe i motbakke! – Etter å ha kjempet Aalesund tilbake i Eliteserien er Niklas Castro klar for å gjøre samme jobben for Brann. – Denne gangen tror vi det blir svært tøft, Brann har fortsatt ikke funnet fotfeste og OBOS-Ligaen har et høyere nivå enn på mange år.

Det er en følelsesladet spiller som nå er solgt til Brann, som Aafk skriver:
Niklas Castro er solgt til Brann, men den sympatiske 26-åringen er klar på at kjærligheten til byen, folket og klubben aldri vil forsvinne.

Les: Planen er klar! – Først Kylian Mbappé så Jude Bellingham

Castro sier det ikke har vært lett å flytte lenger sør på Vestlandet.

  • Det er litt trist og rart, for det er alltid vanskelig å flytte når man er blitt så godt vant der man er. Og jeg vil takke fansen, klubben og byen for alt de har gitt meg. Det har betydd enormt mye for meg. Supporterne og AaFK vil alltid ha en plass i hjertet mitt, for jeg ble tatt utrolig godt imot og har hatt det veldig fint i klubben, sier Castro.

Nå venter altså Brann.

  • Det var tiden for å prøve noe nytt og så likte hvilken plan de la frem for meg. Det gjorde meg veldig motivert. Det blir også gøy å spille i Bergen, hvor lidenskapen for fotballen er så høy. Og så vil jeg tilbake til Color Line i 2023 og spille mot mine venner der. Det ser jeg frem til og det gir meg ekstra tenning.

«Brann er en stor klubb og Bergen er en utrolig fin by. Da jeg fikk høre om planene man har i klubben, var det umulig å si nei», sier Niklas Castro til Brann sine sider.


  • Castro har vært i AaFK siden 2019, og har spilt 79 kamper og 32 mål. Det siste han gjorde for klubben var å score i 4-2-seieren over Molde lørdag.
  • «Det er både trist og vemodig å selge Niklas til en annen norsk klubb. Han har vært en fantastisk bidragsyter for AaFK, både på og utenfor banen. Rett og slett en gjennomført herlig gutt som medspillere, ansatte og supportere satte stor pris på», sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland.
  • Niklas var fenomenal i opprykksesongen 2019, og var bra i et lag som fungerte svært dårlig i 2020. Samme sesong fikk Niklas landslagsdebuten sin for Chile. Høsten 2020 var tøff for alle involverte, Niklas inkludert, og han sprudlet ikke på vanlig måte i opprykkssesongen i 2021, legger han til.
  • Les: Bekreftet: Håvard Nordtveit skifter beite

Ni måneder igjen
Castro var inne i sitt siste kontaktsår og det bidro til spilleren ble solgt på nåværende tidspunkt.

  • Niklas hadde ni måneder igjen av kontrakten sin hos oss. Det var ikke naturlig for noen av partene å sette seg ned for å reforhandle avtalen på nåværende tidspunkt. Når andre klubber kom på banen, og dette var noe Niklas hadde lyst til, er det både riktig og viktig å gjennomføre det så lenge det er en avtale som gir oss muligheter til å bygge videre på de kortsiktige og langsiktige målene våre, sier Melland.
  • Vi sitter igjen med veldig mange opplevelser sammen med Niklas. Vi takker for alle bidragene og ønsker han lykke til videre i karrieren, legger han til.

Det er ikke lenge igjen til seriestarten i OBOS-Ligaen – Brann får testet føttene mot Ranheim borte 3.april.