Gareth Southgate

En angrepsrekke bestående av Harry Kane, Cole Palmer, Plil Foden, Anthony Gordon klarte ikke å score mål hjemme på et fullstappet Wembley mot Island. – England, som er tippet som vinner av sommerens EM av alle forståsegpåere tapte 0 – 1 og med det utløste en mediastorm vi ikke har sett på veldig lenge.

Sir Jim Ratcliffe har ventet med å sparke Erik ten Hag i påvente av at Gareth Southgate skal bli ledig på markedet. – Det har vært spekusjoner en stund om den engelske landslagssjefen, som har kontrakt ut året, vil bli klubbmanager igjen. Alle spørsmål om saken blir henvist til etter EM.

Les på Engelske klubber: Michael Saul Dell verdens tiende rikeste mann vil kjøpe Premier League klubb

Fotball-EM spilles i Tysland mellom 14. juni og 14. juli.

England så trege og usammenhengende ut og klarte ikke å mønstre mange klare sjanser.

Nå kan man lure på om Gareth Southgate er rette mann til å lede Manchester United likevel. – Ting virker ikke på Old Trafford, og det har ikke gjort det på veldig, veldig lenge. Det trengs en som kan skape ekte glede, slik vi så fra Åge Hareides tropper i går.

England utlignet en uønsket 70-årsrekord bare dager før EM 2024 med et nederlag mot Island.

Southgates lag har nå sluppet inn det første målet i tre påfølgende kamper på Wembley for første gang siden november 1954, etter å ha tapt 1-0 for Brasil i mars før de slapp inn det første målet i en 2-2 uavgjort mot Belgia dager senere.

Ikke akkurat kjennetegnet på en som klarer å «snu en dårlig trend»

Les: Kontakt fra Premier League kan være årsaken til at det ikke ble Tyrkia for Ole Gunnar Solskjær

Englands siste forberedelseskamp for det kommende EM gikk ikke etter planen da Gareth Southgates led et 1-0-tap mot Island fredag ​​på Wembley. Island slo som kjent England ut av EM 2016, men underdogene klarte ikke å kvalifisere seg til EM 2024.

Jon Dagur Thorsteinsson førte Island i ledelsen etter 12 minutter da han slo Aaron Ramsdale ved sin nærme stolpe, før gjestene tok sjansen på å doble ledelsen i andre omgang da de traff England på kontra.

England avsluttet dermed EM-oppkjøringen med kun én seier på fire kamper. Den kom hjemme mot Bosnia på mandag.

England har blitt trukket i gruppe C sammen med Danmark, Serbia og Slovenia. Gareth Southgates menn EM-åpner mot Serbia 16. juni.

Hareide har ledet Island siden april 2023, men klarte ikke å sikre EM-spill med blåtrøyene.

Island avslutter landslagssamlingen med å også være Nederlands motstander i deres generalprøve på mandag.