Har satt Bernardo Silva på saken. foto: Manchester City)

I april meldte portugisiske Record at Manchester United har posisjonert seg foran porten hos Benfica før sommerens overgangsvindu. Da, som nå, dreier det seg om Joao Neves. Etter sesongslutt har aktiviteten økt, nå meldes det om første bud fra Old Trafford. I den lyseblå delen av Manchester jobbes det for å stanse offensiven hos byrivalen.

Han er den defensive midtbanespilleren Bruno Fernandes roser opp i skyene. Joao Neves ble i vinter sterkt linket til Manchester United, Ifølge Record har Manchester United nå gitt bud på 60 millioner på 19-åringen med 75 kamper i Benfica-drakta og allerede 5 kamper for Portugals seniorlandlag, en av favorittene i EM.

LES: Kan umulig få Manchester United jobben når Englands-superstjerner klarer å tape mot Åge Hareide

Ikke overraskende skal budet ha blitt avvist. Det skal henge en utkjøpsklausul på solide 120 millioner euro, men Benfica har ifølge Record sendt signaler de er villig til å selge når budet når 100 millioner euro. Benfica-ledelsen har skjønt det er flere Premier League-giganter som gjør seg klare.

Ifølge Goal er Manchester City svært interessert i å hente 19-åringen til Etihad. Vi går inn i noen spennende og innholdsrike uker med EM-sluttspill, for United og City på signeringsjakt, kan landslagssamlingen for Portugal være med å påvirke Neves sitt valg. Det er ikke noe nytt at klubbene bruker sine største stjerner på landslagssamlinger og mesterskap til å påvirke sine landsmenn som står på ønskelista. Man United har Bruno Fernandes på saken, men United-kapteinen er selv ryktet på exit.

Hos City har Guardiola en Bernardo Silva som i flere uker vil være tett på Joao Neves, uten tvil et forbilde for 19-åringen.

City-stjerna ser ingen grunn til å legge skjul på at han vil ha Neves til Etihad.

-Jeg fortalte ham at han måtte flytte til City. Som portugiser og spiller setter jeg pris på ham. Jeg vil ha ham på laget mitt.Jeg trenger ikke å overbevise ham. Joao Neves er allerede overbevisende i måten han jobber på og med energien han bringer til banen, sier Silva til Goal.

F7: Legenden Thiago Silva skapte a-ha tilstander i Brasil!

Game on. Manchester United skal ikke få det lett med å lande Neves-overgang når City og Silva også er på saken.