Andy Robertson og Luke Shaw er blant de spillerne som har promotert NFT i sine kanaler.

Premier League står i fare for å miste stor avtale.

De siste årene har man sett mange profesjonelle fotballspillere og klubber lage deres egne Non-Fungible Token – bedre kjent som NFT.

NFT er unike digitale kunstverk, som fotballfans kan investere mye penger i, og derfor har også Premier League øynet en stor mulighet for litt ekstra penger i kassa.

Les: Forlater Everton-benken

The Times kan nå fortelle, at Premier League hadde håpet på å inngå en avtale med virksomheten, ConsenSys, om en 400 millioner pund avtale, tilsvarende svimlende 4,6 milliarder kroner, over en fireårig periode. Men det har nå oppstått problemer mellom partene, som betyr, at avtalen muligens kan gå i vasken.

Markedet for NFT startet veldig høyt, men siden januar har verdien på NFT falt med 67 prosent, og det har altså betydd at ConsenSys ikke ville kunne betale den prisen for avtalen, som det var snakk om i starten.

Les: Tenker hardt på å betale 300 millioner for en spiller som går gratis i sommer

Spillere som Andy Robertson og Luke Shaw har bl.a. promotert NFT på egne kanaler, men Martin Calladine, som blant annet undersøker kryptovaluta og NFT, er av den overbevisning, at verdien på NFT kan være verdiløs om noen år.