The Gaffer. (foto: united, twitter)

De største stjernene blir såpass godt betalt at de må finne seg i å bli behandlet som brikker på et sjakkbrett av klubben. Likevel, fotballstjerner er ikke annet enn mennesker som oss andre. Så når du skvises ut av en jobb og by du stortrives i og har etablert deg med familien, kan klubbbytte sende prestasjonspila rett sør. Signerer Manchester United Frenkie de Jong, kan dette også skje med nederlenderen.

I et intervju med Ronald Koeman, fortalte den påtroppende nederlandske landslagstreneren at han hadde pratet med de Jong forrige uke. Da ga han klar beskjed om at han ønsket å bli hos Barcelona.

LES: I boks: Tottenham har sikret årets viktigste signatur!

Dette var for en uke siden, i det som er en done deal mellom Manchester United og Barcelona. Vi benytter derfor anledningen til å hente frem fire overganger der spilleren ikke hadde det minste lyst, og som endte i en elendig handel.

Lionel Messi – fra Barcelona til PSG

En av tidenes største overganger, som ble gjort mot Messis vilje. Nå hadde argentineren selv sørget for at lønnsutgiftene hans var med på å ta strupetak på Barcelona, men hadde aldri planer om å avslutte karrieren utenfor Camp Nou.

-Jeg trodde alt var ordnet opp i, men i det siste minutt på grunn av ligaen, kunne det ikke skje. Alt var avtalt (om å bli i Barcelona), men det ble ikke noe av. Jeg kan fortelle at jeg gjorde alt jeg kunne for å bli, fordi jeg ønsket det, sa Messi forrige sommer.

Etter én sesong hos PSG orker vi ikke engang å ta sammenligningen med Messi i Barca-drakt.

Joe Hart – Manchester City til Torino

Joe Hart ble regnet som en av verdens beste keepere. Da Pep Guardiola entret scenen hos City i 2016, var det over og ut for den engelske landslagskeeperen. Guardiola ønsket en sweeper keeper, en rolle Hart ikke kunne fylle. Det ble utleie til Torino i 2016, som ble starten på u-svingen for den lovende karrieren til Hart.

-Jeg elsker dette stedet, og jeg elsker alt ved Manchester Cit. Jeg har vært her for så lenge (fra 2006), jeg føler at det er min klubb og at jeg ønsker å bli her så lenge jeg kan, kom det fra Hart før han ble sendt på porten.

Andy Carroll – Newcastle til Liverpool

Fernando «El Nino» Torres var ferdig på Anfield i januar 2011, og Liverpool dro frem rekordsummen 35 millioner pund for å hente inn Andy Carroll fra Newcastle. Så viste det seg at Carroll selv aldri ønsket overgangen, men forlengelse med hometown klubben Newcastle.

-Jeg var skadet på den tiden og tenkte: «please, ikke bestå den medisinske testen». Fra minuttet jeg gikk på helikopteret, ønsket jeg å reise tilbake, fortalte Carroll til Daily Mail.

Det hele var over på Anfield etter 58 kamper.

Angel Di Maria – Real Madrid til Manchester United

Det var dømt å mislykkes. Argentineren skrev et langt brev til Los Blancos-ledelsen der han tryglet om å kunne bli på San Bernabeu.

-Tiden min hos Real Madrid nærmet seg en slutt. Det var umulig med noen få linjer å få med alt jeg har oppnådd her, men dette brevet var min måte å forklare hva jeg følte når jeg må ta avskjed med klubben… Jeg måtte gjøre det klart at dette aldri var mitt ønske, fortalte di Maria senere.

Spør United-supporterne om hva de husker av oppholdet til di Maria på Old Trafford, så skjønner du hvordan dette endte. Etter 32 kamper i den røde drakta var det over.

SE DE BESTE ASSISTENE I PREMIER LEAGUE 2021/22:

LES: Gerrard vil bruke 360 millioner på Liverpool-spiller

Da er Erik ten Hag minnet på hvordan det kan ende hvis en signering presses gjennom hvor spilleren selv ikke er med på overgangen…