Morten Gamst Pedersen viser hvor stor fisken var mellom øyene

For andre gang på kort tid er Morten Gamst Pedersen på besøk hos de svenske mestrene BK Häcken som trenes av hans gode venn og historieforteller Per-Mathias Høgmo. – Overskriften i svensk presse er naturlig nok «Tidligere Premier League spiller trener med BK Häcken.

Mange lurer på hva 41 åringen som spilte for Åsane sist sesong i OBOS-ligaen gjør hos de svenske mestrene, svaret som Fotballkanalen beviser i det miste at lysten til å spille er der: «Jeg skal spille et år til».

Les: Får det til å koke hos Bayern-bossen

«Gamsten» er en av Norges mest undervurderte fotballstjerner, med 259 kamper i Premier League for Blackburn og 83 A-landskamper for Norge. I fjor trente han med BK Häcken på Marbella og nå er han igjen tilbake på Allsvenskanlaget sin treningsleir i Spania.

Som svenske medier skriver kjenner Gamst Pedersen Häckens hovedtrener Per Mathias Högmo og sportslig leder Martin Ericsson svært godt: «Det er lite til trening og studier. Vi snakket sammen og de syntes det passet bra, så det er veldig hyggelig.

LES: Motstanderne kan nå grue seg til å møte Everton

Fotbolskanalen spør: Håper du på å få en kontrakt?
– Nei, det er ikke det vi snakker om. Det er mer en studietur. Det er interessant.

– Jeg skal spille ett år til. Henger fortsatt i. Så det er fint å være her.

Vet du hvor du skal spille?
– Nei, jeg har snakket med noen klubber men jeg har sagt at jeg skal hit for å trene først og så tar jeg det etterpå. Den har ikke premiere før i april.

Og han stenger ikke døren på en flytting til Sverige.

– Er det en klubb i Sverige som er interessert, er det bare å ta kontakt, sier Gamst Pedersen og ler.

– Jeg er motivert og det er derfor jeg er her. Hvis jeg ikke hadde gnisten da… Jeg elsker fortsatt fotball og det er fint å trene med de beste her nå.

Hvor god er du nå?
– Jeg blir eldre og forstår om jeg ikke spiller hver kamp. Men jeg har erfaring og kan snakke med unge spillere og så videre. Det gjør jeg her også. Hvis jeg kan være med og hjelpe litt på veien til drømmene til en ung spiller, er det helt greit.