Her er en som definitivt ikke klager på lønna. (foto: barcelona, twitter)

Alle kjenner nå til den økonomiske misæren til Barcelona. Etter at Joan Laporte tok over som Barca-president har jobben bestått i å åpne alle skapdørene, rense og lufte ut. Ronald Koeman representerte indirekte den tidligere ledelsen og måtte gå. Nå er Mester Xavi hentet tilbake for å bygge opp et sportslig bærekraftig Barcelona uten Messi.

Dani Alves er hentet inn på free transfer, og har selv sørget for at han ikke blir en økonomisk belastning. Ifølge Sport, har brasilianeren godtatt en posisjon helt på bunn av lønnsstigen i troppen, men med bonusordning som løses ut ved resultater.

Les: Rangers har funnet mannen som skal fotballkrige erkerivalen i senk

Dermed har Xavi «en av sine egne» ute som er ene og alene ute etter å skape resultater for klubben i sitt hjerte.

Det har vært såpass uro for Barcelona-troppen det siste året at noe stabilitet nå kan bidra til å skape arbeidsro for spillerne resten av sesongen. Vi tar derfor uttalelsen om klubbens situasjon på vinterens overgangsmarked som en del av løsningen for Xavi.

-Det er halvannen måned til (overgangsmarkedet) og vi jobber med forskjellige scenarier. Som det ser ut i dag, er det ingen mulighet til å hente spillere i januar, sier Barca-direktør Mateu Alemany ifølge Marca.

Dermed ser det ut til at Xavi må jobbe med den eksisterende troppen, som på ingen måte er svak. For oss blir det noe riktig i fasen Barcelona befinner seg. Ja, det er tøft med ti poeng opp til Real Madrid i La Liga etter 12 kamper, men Xavi har en gjeng med noen av verdens største talenter som skal danne stammen hos Barcelona de neste 3, 5, 10 årene. Da bidrar det lite med å hastehente spillere i januar som skal «redde» sesongen.

Det holder med Alves. (foto: barcelona, twitter)

For oss blir Barcelonas store utfordring på overgangsmarkedet en del av løsningen for Xavi.

Les: Bayern München klar til å doble lønna som Chelsea stjerne anser som «et slag i ansiktet»