The Xavi way. (foto: barcelona, twitter)

Da Ole Gunnar Solskjær skulle bygge karriere som manager for Cardiff i 2014, hentet han inn noen norske spillere han mente passet. Det endte som kjent ikke bra. Nå kan det være Xavi sin tur å velge en mindre heldig løsning.

Ikke at vi tror eller håper Barca-ikonet tryner i jobben på Camp Nou, men vi stusser når vi får høre om at Barcelona tenker høyt på å hente inn en spiller fra en liga fjernt fra nivået i La Liga.

Les: The Telegraph: Chelsea spiller høyt – trekker tilbake opprinnelig tilbud

For ifølge Goal er algiereren Baghdad Bounedjah på radaren til Barcelona. 29-åringen spilte for Xavi i Al-Sadd, og skal ha imponert kraftig. Senterforwarden står noteret med imponerende 159 scoringer og 44 assists på 153 kamper for Al-Sadd.

Den algieriske landslagstreneren er ikke overrasket at Bounedjah linkes til Barcelona, men overlater til Xavi å vurdere om at 29-åringen har noe å gjøre i en av verdens største klubber.

-Baghdad gjør ekstraordinære ting. Baghdad i Barcelona, hva vil du jeg skal si? Xavi vet bedre enn meg. Det kan være en overraskelse for andre, men ikke for ham (Xavi), fordi han kjenner ham. Han vet hvordan han skal sammenligne troppen (Al-Sadd) med den som er i Barcelona nå, sier Djamel Belmadi ifølge Goal.

Les på Engelske klubber: TV inntektene til Premier League øker med 10 milliarder

Utfordringen til Xavi er situasjonen i Barcleona-troppen med Sergio Aguero ute etter en hjerteundersøkelse og Martin Braithwaite og Ansu Fati med sine skadeproblemer.

Xavi. (foto: barca, twitter)

Likevel, det pleier sjelden å gå bra når den nye managerens første handling er å hente inn en tidligere spillere fra en helt annen liga som kortsiktig løsning.

Les: The Telegraph: Chelsea spiller høyt – trekker tilbake opprinnelig tilbud