Rob McElhenney og Ryan Reynolds

Det er liten tvil om at Wrexham kommer til å bli en pengemaskin med all den oppmerksomheten som filstjerne eieerne Ryan Reunolds og Rob McElhenney bringer til Wales klubben. – Ambisjonen er Premier League og veien dit kommer til å koste. – Bygging av nye fasiliter og en stadion som de ikke trenger dispensasjon for å spille på vil tære på lommebøkene til Hollywood-stjernene.

Ryan Reynolds har ifølge Forbes en formue på omtrent 350 millioner euro, penger han har tjent blant annet på filmsuksesser som Deadpool og som eier av Aviation Gin og Mint Mobile. Rob McElhenney er også en rik kar, men ikke like mye som sin medeier i Wrexham. Formuen på 50 millioner dollar er i hovedsak tjent gjennom å spille Mac i Tv sukssen «Always Sunny in Philadelphia».

Les: Zinedine Zidane har forhørt seg om arbeidsforholdene i klubben

Nå kommer det frem at Wrexham skylder sine eiere rundt 9 millioner pund. – Med dagens elendige kronekurs er det omtrent 120 millioner kroner.

Ryan Reynolds og Rob McElhenney kjøpte klubben i 2021 og landet samtidig en avtale med Disney + om å lage en dokumentar. «Welcome to Wrexham» har blitt en gigantsuksess som er belønnet med Emmy-prisen og som samtidig har satt byen og folkene i den på kartet.

Wrexham tapte opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men klarte det første målet å League Two året etter. – Og med det tre inn i «seriesystemet» igjen.

I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter opprykk til League One det tredje nivået i engelsk fotball. (De tre øverste lagene får direkte opprykk)

I dag tar Wrexham imot serieleder Mansfield. – Vinner de den kampen er de i praksis klare for League One.

I går la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

2Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå», skriver klubben i sin rapport.

Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

Les på Engelske klubber: Ti av de beste spillerne Jürgen Klopp ikke fikk