(foto: arsenal, twitter)

Marseille jobbet hardt for å beholde den franske midtstopperen etter leieoppholdet forrige sesong. Med 52 kamper på banen for Frankrikes nestbeste klubb var 21-åringen på rekordtid etablert i klubben. Det var derfor ikke rart spilleren uttalte han egentlig hadde lyst til å bli Ligue 1. Fremtiden hos Mikel Arteta hadde vist seg å være usikker. Nå faller brikkene på plass for Saliba – også i London.

Didier Deschamps så Salibas utvikling hos Marseille og ga midtstopperen debuten på Les Bleurs li mars i år. Nå har Arteta sett det samme.

LES: Bayern München og Juventus enige om 800 millioner

Etter testkampen mot Everton, som endte med 2-0 seier og clean sheet for Saliba og forsvarsgjengen, var Arsenal-manageren full av ros.

-Han er et forrykende stort talent som har vist hva han kan i Marseille. Måten forholdet vårt startet på var ikke optimalt, men planen var alltid å kjøpe ham og sende ham på utleie. Vi har forsøkt å forberede ham på den best muilge måten til å møte Premier League, sier Arteta til TalkSport.

Og når?

-Han har forbedret seg på mange områder. Vi kan ikke garantere førstelagsfotball til noen, men jeg garanterer at spillere som tar oss til neste nivå kommer til å spille mange minutter, kommer det fra Arteta.

LES: Spansk media: Tottenham har sendt inn bud på Barcelona-spiller

Dette kan Saliba leve med. 21-åringen er klar for Premier League og Arteta er klar for Saliba.