Moyes i kjent steinansikt-positur. (foto: west ham, twitter)

David Moyes returnerte til West Ham for sin andre periode som manager i 2019, og forrige sesong ledet klubben til deres første europeiske trofé på 58 år ved å vinne UEFA Europa Conference League.

Hammers nådde kvartfinalen i Europa League under Moyes denne sesongen, men en nedadgående trend siden jul sørger for tvil om at klubben forlenger kontrakten hans som går ut til sommeren. Moyes har gjentatte ganger uttalt at han vil føre samtaler med klubbens styreleder David Sullivan når sesongen er over, men nå til forskjell fra stemingen før jul ser det ut som Hammers har bestemt seg for å gå videre.

Les: Manchester United kan selge superstjerne som ikke helt tror på Sir Jim Ratcliffe sitt prosjekt

Ifølge The Guardian er West Ham nær ved å komme til enighet om at tidligere Wolverhampton Wanderers-sjef Julen Lopetegui som Moyes erstatter. Den spanske treneren tok ansvaret på Molineux i november 2022, men dro rett før starten av inneværende sesong på grunn av klubbens vanskelige økonomiske situasjon.

Lopetegui har tidligere vært landslagssjef for Spania, manager Real Madrid og Sevilla, og vant Europa League med sistnevnte i 2019-20. 57-åringen er ikke lenger aktuell for AC Milan. En avtale med West Ham kan være klar allerede neste uke.

West Ham hadde samtaler med Sporting CP-sjef Ruben Amorim forrige måned, med noen personer i klubben som mente at 39-åringen ville være det beste alternativet. West Ham er ikke villig til å betale utkjøpsklausulen på €15 millioner i Amorims Sporting-kontrakt.

Amorim har offentlig bedt klubben sin om unnskyldning for å ha flydd til London for å møte West Ham for en drøy uke siden.

Les på F7: Beckham gjør det igjen – ny spektakulær gjenforening for Messi!