Mathias Normann (foto: Norwich, Twitter)

Ingen nåde fra landslagssjefen

Landslagssjef Ståle Solbakken har i ettermiddag informert Mathias Normann at han ikke er aktuell for neste landslagssamling.

Landslagssjef Ståle Solbakken har i ettermiddag informert Mathias Normann at han ikke er aktuell for neste landslagssamling ettersom han har opplyst at han er klar for å signere for ny russisk klubb. Solbakken informerte Normann i går om at dette kunne bli utfallet hvis han tok et slikt valg nå, melder NFF.

LES: Chelsea jobber med en russisk avtale

Godt valg, Ståle. (foto: fc københavn)

– I utgangspunktet er det ikke forbundets rolle å mene noe om landslagsspilleres klubbvalg, men vi er nå i en ekstraordinær situasjon. Hele norsk og europeisk fotball er enige om å sette felles press på Russland som en krigførende part, som også har brukt maktposisjoner i idretten svært aktivt.  Alle russiske lag er utestengt fra internasjonale idrettskonkurranser. Ståle og jeg er enige om at Normann ikke kan representere Norge når han nå skal spille for ny russisk klubb, sier fotballpresident Lise Klaveness.

LES: Eriksen svarer på Martin Ødegaards VAR-kritikk

I mangel av andre muligheter fortalte Normann til TV2 at en russisk klubb fra var det beste sportslige alternativet akkurat nå.

– Er det én ting jeg har lært i min karriere, er det at man ikke blander politikk og fotball, sa han videre.

Han var forberedt på at det ville komme reaksjoner, men Normann understreket at han fordømmer Russlands krigshandlinger i Ukraina.