Andreas Granqvist

Det er en av Sveriges aller største helter som nå avslutter sin karriere som aktivt fotballspiller. Andreas Granqvist er 36 år gammel og ønsket egentlig å fortsette i klubben det hele startet Helsingborg i noen år til.

Til Helsingborgs Dagblad forteller han om avgjørelsen: «Hodet vil, men kroppen vil ikke. For HIFs skyld er det unødvendig å forsinke avgjørelsen»

Takk Granen

Helten fra VM i 2018 spilte bare fem kamper i Superettan denne sesongen, skader har holdt han utenfor store deler av sesongen og skader setter en stopper for karrieren som spiller. «Etter skaden i 2019 føltes det ikke rettferdig. Mentalt var det vanskelig og frustrerende at kroppen ikke reagerte ordentlig. Til slutt skjønte jeg at det ikke var slik jeg ville at det skulle være. Akkurat nå er det emosjonelt. Jeg har spilt fotball hele livet og plutselig vil jeg ikke gjøre det lenger»

Les: Sky Sports: Brighton har akseptert 600 millioners-bud på Ben White


I 2004 debuterte han i Allsvenskan for Helsingborg. Etter tre sesonger i HIF dro han til engelske Wigan i Premier League. Mellom 2008 og 2011 spilte Granqvist i Groningen, Nederland. Siden den gang har han spilt i italienske Genova og russiske Krasnodar. I 2017 kom han hjem til Helsingborg hvor han spilte til i dag. I 2017 vant Granqvist gullkulen.

  • «Det er ikke mulig å oppsummere med få ord hva Andreas Granqvist har ment som spiller for HIF eller som HIF-ambassadør når han har vært utenfor klubben. Granens karriere sier alt. Han har vært på den absolutte toppen av verdensfotballen, men har alltid stått fast i sin person og sine verdier med et enormt hjerte», sier HIFs klubbdirektør Joel Sandborg.

Les: Neil Warnock skjønner ikke betydningen av ordet «vennskapskamp»

«Hadde ikke vært mulig uten ham»
Granqvist gjorde sin første internasjonale opptreden i 2006. Det ble totalt 88 internasjonale kamper og 9 mål i blått og gult.

  • «Jeg føler en stor stolthet og takknemlighet for tiden min på landslaget. Uansett om jeg satt på tribunen, eller måtte lede laget som kaptein, er stoltheten den samme. Å representere Sverige er utrolig stort. Sluttspillet til verdensmesterskapet i Russland og hele turneringen er det største jeg har opplevd i fotballkarrieren. Jeg vil takke alle fans, lagkamerater, ledere for mange gode år. Det har vært en utrolig opplevelse som jeg vil ha med meg resten av livet», sier Andreas Granqvist i en uttalelse.

Granqvist ledet, som lagkaptein, landslaget til kvartfinalen i VM 2018 og deltok, tok Sverige til EM 2020. Han spilte også EM 2016 og 2012. Han var i Sveriges tropp for EM 2008, men fikk ikke spilletid .

  • Suksessene vi har hatt siden jeg overtok landslaget hadde ikke vært mulig uten «Granen». Fantastiske spillprestasjoner på banen og stor ledelsesinnsats utenfor har vært en stor del av at vi kom oss til kvartfinalen i VM 2018, og at vi kom til EM. Andreas har en evne til å se helheten og gruppens beste på en imponerende måte, sier landslagskaptein Janne Andersson.

Andreas Granqvist fortsetter som sportssjef i Helsingborg.

Les på F7: Antonio Banderas blir med på det siste Indiana Jones-eventyret