Magen Hoseth. (foto: Lyngby)

Fredag kom beskjeden fra Lyngby. Magne Hoseth fikk vite det 08.30, vi andre 11.05. Den norske treneren er sparket etter femti dager og to kamper som trener, danske Bold kastet seg over telefonen for å høre Hoseths versjon.

– Jeg er selvfølgelig uenig med ledelsen på generelt grunnlag, slik alle trenere ville gjort når man har fått sparken. Dette er et helt ekstremt tilfelle, så det fremstår som rart for alle og meg, begynner Hoseth i et intervju med Bold, bare timer etter oppsigelsen.

LES: Liverpool har blinket ut neste store stjerne i England

– Men jeg må respektere avgjørelsen. Det er fotball.

Når fikk du beskjeden?


-Jeg fikk beskjeden fredag ​​morgen klokken 08:30.

Følte du at du var på vei mot en oppsigelse?

-Nei. Jeg visste at jeg hadde noen utfordringer, men nei.

– Jeg kunne da se at det kom noen fra ledelsen på møtet, og da visste jeg at det ikke var positivt. Jeg kunne også se på ansiktet til Andreas Byder at det var tungt. Det var det for meg også, sier Magne Hoseth.

Hva sier du til at Lyngby-troppen mister troen på deg?

-Det kan jeg ikke kjenne igjen. Hadde jeg visst det, hadde jeg gjort noe med det. Men det er nok noen spillere som har følt seg utrygge, og der har de valgt å gå til ledelsen i stedet for å snakke med meg.

– Når det først skjer mot en trener, har du ingen sjanse til å rette opp i det.

Er det ingen spillere i det hele tatt som har kontaktet deg om disse tingene?

-Nei, det har det ikke vært.

Føler du at du hadde mistet støtten i garderoben?

-Nei egentlig ikke. Men det er treneren som føler det sist. Jeg følte det ikke, men det hadde jeg tydeligvis.

– Spillerne har gjort det de har. De følte noe og valgte å si det, men jeg skulle ønske noen hadde tatt kontakt med meg tidligere, kommer det fra Hoseth til Bold.

ENGELSKE KLUBBER: Ingen av de 19 Premier League-klubbene har en så kjip situasjon som Newcastle

I de fleste andre bransjer hadde vel dette strengt tatt kvalifisert til usaklig oppsigelse.