Vintersport er idrett som for det aller meste utspiller seg på snø eller is, som oftest med skøyter eller ski. Tradisjonelt har vintersport funnet sted i kalde områder på vinterstid, men i dag gjør kunstsnø og ishaller det mulig å konkurrere i vintersport når som helst på året og praktisk talt hvor som helst. Reglene varierer, alt etter hvilken disiplin det er snakk om. Derimot har betting-reglene på de ulike vintersportsgrenene mye til felles. La oss derfor se litt nærmere på dem med utgangspunkt i noen av de mest populære vintersportene du kan satse på hos https://posido.com/no/.

Alpint

Alpint har eksistert helt siden slutten av 1800-tallet, og går ut på at konkurrenter sklir nedover snødekte bakker på ski. Sportens røtter ligger i Alpene, og den har vært en internasjonal sensasjon i flere tiår, noe som også er forklaring på hvorfor mange liker å satse penger på nettopp alpint. Spillere satser vanligvis på hvilken utøver som kommer til å krysse målstreken på kortest mulig tid. Dette er ikke alltid lett, særlig om det er mange favoritter i et og samme renn, og tidsmarginene er små. Et annet populært spillobjekt er å tippe på om en utøver får plass på pallen.

Langrenn

Langrenn har vært en disiplin i Vinter-OL siden 1924, og på verdensbasis finnes det mer enn 41 000 profesjonelle langrennsutøvere. Utøverne i denne vintersporten driver seg fremover ved hjelp av langrennsski og skistaver, mens spillere satser på «Head-to-Heads», pallplasseringer og den raskeste utøveren. I tillegg til dette kan man velge å satse på stilartene fristil, klassisk og stafett. Her er det med andre ord mange muligheter for mye spenning og gode opplevelser.

Skiskyting

Hvis du er tilhenger av skigåing og skyting med gevær i sportssammenheng, vil betting på skiskyting være noe for deg. Skiskytingskonkurranser gir spillere det beste fra begge verdener, og har ofte svært høye odds. I tillegg er utvalget av spillobjekter for betting på skiskyting enda mer omfangsrikt sammenlignet med de man finner for langrenn.

Skihopping

Skihopping går ut på at utøvere skal hoppe den lengste distansen etter å ha rent ned en spesialdesignet bakke på spesiallagede ski. Her handler det altså ikke om gjøre noe på kortest mulig tid, slik som i de andre vintersportene vi har sett på i denne artikkelen. I tillegg til å hoppe langt, må også skihopperne sette et fint nedsalg når de går inn for landing. Jo finere nedslag, desto høyere poengsum. Vinneren er den utøveren som oppnådde høyest totalpoengsum i løpet av sine to forsøk, og som forhåpentligvis er den du satset dine penger på.

Ishockey

Ishockey er kanskje mer populært i Canada og USA enn her i Norge, men likevel har norske spillere som er interesserte i sporten gode muligheter til å satse på de fleste ligaer og turneringer rundt om i verden. Ikke overraskende handler det om å satse på hvilket lag som vinner en enkelt kamp eller en hel turnering. Ishockey er en vintersport som kan by på mye underholdning, action og ikke minste noen gode odds hvis du tør å satse på noen andre lag enn favoritten.