En av verdens mest berømte fotballarenaer San Siro, som Inter Milan og AC Milan har delt siden 1947. Nå skal det bygges en ny storstue noe som kommer til å koste, nærmere 8 milliarder.

Byggeplanene sammen sportslig suksess og et underskudd genererert over flere år (i fjor minus 88 millioner euro) gjør at de amerikanske eierne, Elliott Management teller på knappene.

Les: Mundo Deportivo: James Rodriguez på vei tilbake

Planen til Elliott Management har vært å bringe AC Milan tilbake som en av Europas giganter og så selge med stor fortjeneste. – Klubben er nesten der de leder Serie A med to poeng over Inter Milan som har en kamp mindre spilt.

Det privateide investeringsselskapet Investcorp fra Bahrain er ifølge AP i samtaler om å kjøpe AC Milan. – Skulle kjøpet gjennomføres vil det være første klubb i Serie A som er eid av en investor fra Midtøsten. (Stadionkamerat Inter Milan har kinesiske investorer).

Tidligere statsminister i Italia, Silvio Berlusconi, eide klubben fra 1986 til 2017. – Det var da et kinesisk investeringsselskap eid av Li Yonghong som kjøpte AC Milan for 740 millioner euro for så året etter selge videre med tap til USA-baserte Elliott Management.

Se La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1 og mye mer direkte på UnibetTV

Prislappen som er satt på AC Milan er 10 milliarder kroner pluss at gjelden og forpliktelser som er i selskapet blir i selskapet.

Investcorp ble grunnlagt i 1982 og forvalter i alt rundt 370 milliarder kroner i eiendeler. I fjor gikk de ut av børsen i Bahrain som følge av videre ekspansjon.

Legende+: Arjen Robben: Drev motstanderne til vanvidd og trollbandt Bayern-supporterne

AC Milan har vunnet mesterligaen sju ganger, men det er hele 15 år siden sist de gikk til topps i den prestisjetunge turneringen.