Jon Rahm og Viktor Hovland i US Open 2023

Selv den norske golfspilleren Viktor Hovland nummer fire i verden klarer ikke å servere den faktiske og logiske forklaringen på hvorfor Jon Rahm sluttet i PGA og gikk over til LIV Golf. – Penger! vanvittig mye penger.

Jon Rahm har signert tidenes største kontrakt. – Golfspilleren fra Barrika vil motta i en kontrakt, penger og en prosentandel av et lag, verdt mer enn 500 millioner euro.

Les: I samtaler om signering av en av Europas hotteste midtstoppere

Hovland: Jeg forstår hvorfor Rahm sluttet, ledelsen i PGA Tour ser på oss som arbeidskraft. Den norske spilleren ser «mye arroganse» i PGA Tour-ledelsen


Viktor Hovland har offentlig kritisert PGA Touren for måten den behandler spillerne på. Ikke engang Phil Mickelson, har vært så hard i in kritikk.

Den norske spilleren snakket med Espen Blaker i Eurosport Norge. Signeringen av Jon Rahm, hans lagkamerat i Ryder Cup-laget, har vært en stor sak, og en ekstensiell krise for ledelsen av Touren. «Det ville være for dumt å kritisere spillere for å dra. Tross alt finner vi bare ut hva som står i media og vi har ikke alles side av saken. Jeg forstår godt hvorfor han dro. Det er mye, mye penger Enda mer når PGA Tour-ledelsen har gjort en så dårlig jobb,»

«For å være tydelig: Jeg klager ikke på posisjonen jeg er i, og jeg er veldig takknemlig for alt. Men ledelsen har ikke gjort en god jobb. Jeg tror de ser på spillerne som arbeidskraft. og ikke som en del av medlemskapet deres. Vi er alle en del av PGA Tour, og uten spillerne er det ingenting,»

Hovland, som er utdannet ved Oklahoma State University, fortsetter: «Så ser du hva som skjer bak lukkede dører, hvordan ledelsen faktisk tar avgjørelser som ikke er til det beste for spillerne, men best for dem selv…. Tross alt er de ikke det. profesjonelle golfere, men forretningsmenn som sier hvordan ting skal gjøres. Det er mye arroganse bak det hele.»

Les på Engelske klubber: Forsøker å selge spillere for tre milliarder i et siste desperat forsøk på å beholde jobben

Det er verdt å huske at, da PGA Tour annonserte en rammeavtale med Saudi Arabian Public Investment Fund (PIF), følte mange spillere, som Jon Rahm sa, en følelse av «svik», som alt hadde blitt forhandlet i det skjulte, uten at de var involvert. Xander Schauffele sa at han og andre golfere hadde mistet tilliten til kommisjonær Jay Monahan.

Det var da PGA-touren trakk inn en tungvekter som Tiger Woods for å bli spiller-manager for å hjelpe «sikre at Touren lever opp til oppdraget om å være en spillerdrevet organisasjon for spillerne.