Fra tiden de faktisk var venner!

Det er en historie som absolutt alle i Frankrike kjenner. – Hvorfor Karim Benzema ikke lenger spiller for Frankrike. Nå er det offisielt Karim Benzema er tatt inn i varmen igjen på det franske landslaget og skal spille EM i sommer.

Benzema: «Takk til familien, klubben min og vennene mine, jeg er stolt over å være tilbake for Frankrike»

En utpressingsskandale har gjort at han ikke har representert landet sitt siden 2015. Den 33 år gamle spissen fikk sin landslagsdebut i 2007, og har siden spilt 81 kamper og scoret 27 mål.

Les: Vi har Ada Hegerberg, Frankrike har Karim Benzema

Landslagssjef Didier Deschamps har lyst til å vinne, den lysten overgår alt: «Frankrike kommer foran alt, og vi er et bedre lag med Benzema»

Denne sesongen har Benzema i praksis vært Real Madrid. – Uten han ville ikke klubben vært på skuddhold engang for La Liga tittelen. Didier Deschamps har tatt Real Madrid spissen ut til landslaget for første gang siden oktober 2015. – Presset ble for stort, fra fans og presse. – En presse som kåret han til Frankrikes beste utenlandske spiller.

«Jeg er veldig stolt av å komme tilbake til Frankrike og tilliten de har satt til meg,» la Benzema ut på sosiale medier etter kunngjøringen, sammen med et bilde av ham med flagget på brystet. «Takk til familien min, klubben min, vennene mine og alle dere som har støttet meg og gitt meg styrke hver dag.»

Les: Helt åpent om Juan Mata

Det enkleste er egentlig bare å gi Frankrike EM tittelen så vi slipper å se på tv gjennom sommermånedene og istedenfor kan slappe av på en strand med latterlig høye paraplydrinker. – Det franske landslaget er latterlig sterkt og nå med returen til Benzema er verdensmestrene fra VM i Russland klare favoritter til sommerens EM.

Dette er historien om hvordan Benzema returnerte til Frankrike i kortform: – Det startet i mars.

L’Equipe skiver etter den internasjonale pausen kom det e ide som Deschamps deretter overveide i flere uker.

Den franske landslagssjefen gitt til slutt med å ideen om å møte Benzema for å diskutere muligheten, men det skulle komme senere.

Les: Dette er spilleren som skal erstatte Jadon Sancho


Deschamps og hans stab var bekymret for Frankrikes angrepsegenskaper.

Antoine Griezmann var ikke overbevisende i Barcelona, ​​Olivier Giroud satt på benken i Chelsea, Anthony Martial slet med en skade og Wissam Ben Yedder ble ennå ikke ansett som en plan B. – I april snakket Deschamps med Noel Le Graet, presidenten for det franske fotballforbundet (FFF), og de to mennene var enige: Benzema skulle komme tilbake.

Den siste delen av prosessen var møtet med Benzema selv, en prat mellom Real Madrid nr. 9 og Deschamps.

Frankrike er denne sommeren i stand til å sende ut en angrepslinje bestående av Kylian Mbappe, Benzema og Griezmann. – Akkurat det burde skremme enhver motstander.