Har ikke mistet steamen. arsenal, twitter)

Før forrige sesong fnyste Gary Neville av spørsmålet om Arsenal var tittelkandidat i Premier League. For ung, for uerfaren! Selv om verdens beste klubb, Artetas tidligere arbeidsgiver, tok PL-tittelen, er det ikke lenger noen som ser på Arteta som nybegynner. For Arsenal er det ingen tvil om hvem som skal overtales om å bli værende på Emirates.

Denne sesongen har startet der Arsenal slapp forrige sesong, med solid poengsanking. 13 poeng på fem kamper, to poeng bak City. Nå jobber Arsenal for å skape den nødvendige arbeidsroen i klubben for sesongen. Mikel Arteta skal belønnes for innsatsen og overbevises om at han ikke trenger å la seg friste av beilere.

LES: Aubameyang fikk syv kamper med ny trener

På sommerens overgangsmarked har Arsenal-manageren fått mye av det han pekte på, ifølge Footballtransfers er klubb og trener godt inne i forhandlinger om forlengelsen, der Arsenal er klar for å gi Arteta en deal verdt opp mot 10 millioner pund i året til 2027. Ikke store lønnsøkningen, men får Arteta opp på samme nivå som Ten Hag som tredje best betalte Premier League-manager (givemesport).

LES: Martin Ødegaard hyller Aaron Ramsdale