Den nye Arsenal manageren Unai Emery på sin første pressekonferanse sammen med administrerende direktør Ivan Gazidis

Unai Emery fikk sparken i Paris Saint-Germain fordi han ikke klarte å vinne Champions League til tross for at han jobbet for gutten med gullbuksene. – Man skjønner likevel hvilke kvaliteter Unai har når Arsenal la tilside alle andre kandidater til managerstillingen etter  Arsene Wenger i det øyeblikket de fikk vite han var ledig på markedet. 

Det ville være spesielt gøy om det er Unai Emery som klarer å løfte Arsenal til sin aller første Champions League triumf.

Viktig å komme tilbake til Champions League

Det er ikke slik at Unai Emery på vei over kanalen har glemt hvor viktig Champions League er, men første skritt for Arsenal nå er å få lov til å være med å spille igjen.

Unai Emery, har et klart mål: Arsenal skal komme tilbake til Champions League så snart som mulig. Den nye manageren forteller om alle sine  «forsiktige» mål i en samtale med Sky Sports,

«Det er veldig viktig for klubben etter to år utenfor Champions League. Å være den beste klubben, det beste laget i Premier League og også i verden»

«Vårt mål er å være blant de beste lagene i Europa, vinne titler og være i eliten blant de europeiske lagene,» sier Emery.

Arsenal har aldri vunnet Champions League, de har heller ikke vært i finalen, deres beste plassering er 6.plass som de har oppnådd to ganger i 1999 og i 2000.

 

Det er ingen enkel oppgave Unai Emery har tatt på seg. Onsdag ble han presentert som Arsène Wengers etterfølger, etter at franskmannen hadde ledet laget i 22 år.

Arsenal endte på 6.-plass denne sesongen og går inn i sin andre sesong på rad uten spill i mesterligaen.