Jurriën Timber høster lovord fra Virgil van Dijk.

Senere i dag spiller Nederland sin første kamp i fotball-EM, det blir uten midtstopperstjerne Matthijs de Ligt som ikke er helt tilbake etter et lyskeproblem. – Landslagssjef Frank de Boer tar ingen sjanser og vil heller vente litt med å bruke 21 åringen som til daglig spiller for Juventus.

Matthijs de Ligt er med i troppen og er forventet å være klar til kampen mot Østerrike på torsdag. 19-år Jurriën Timber fra Ajax kan bli plassert i midtforsvaret mot ukrainerne, lagoppstillingen har ikke kommet enda til kveldens kamp kl 2100. Timber har bare spilt to A-landskamper så langt.

Les: Buffon har sagt nei takk fem ganger, men klubben der det hele startet får et ja!

«Kampen kommer litt tidlig for ham. Vi har to gruppekamper etter det. Vi vil ikke risikere noe», sier landslagssjef Frank de Boer om Matthijs de Ligt.

Jurriën Timber har gått i gradene i Ajax siden kan kom til klubben som liten gutt for syv år siden. Nederlands presse har oppdaget han for et par år siden og sist sesong har man oftere og oftere sett speidere som følger med på det som ekspertene tror er den neste store fra Nederland.

Racet er i gang!

BBC skriver at Liverpool allerede fattet interesse i vinter og at de følger tett med for å så om Timber får sjanse til å skinne under EM. Bayern München har i følge Sky Sports tatt kontakt med Ajax for å drøfte en overgang, mens Leeds er de som er mest forsiktig ut av blokka selv om de har fulgt med i lengre tid.

Les: Bekreftet: David Moyes har kommet hjem!