MARIENLYST: (SPORTEN) (STRØMSGODSET – VÅLERENGA 0-2) Vålerenga slo voldsomt tilbake etter forrige hjemmekamp og henger med topplagene i Eliteserien, bak suveren Bodø/Glimt.

– Det var ekstremt deilig å slå tilbake etter den skuffende hjemmekampen mot Kristiansund forrige helg. Vi jobber som et fotballag og det får vi betalt for i dagens kamp, sier Henrik Bjørdal til Sporten.com.

Det ble en fartsfylt oppgjør på Marienlyst stadion. Når Strømsgodset tok i mot Vålerenga på eget gress. Kampen var bare ett kvarter gammel, når Henrik Bjørdal sendte bortelaget i ledelsen. Han står med tre mål på sju kamper etter overgangen til Vålerenga i sommer. Søndagens mål kom etter en styring via, Vidar Örn Kjartansson, og Bjørdal satte enkelt ballen mellom beina til Viljar Myhra.

Søndag var Vålerengas nysigneringer svært delaktige seieren over Strømsgodset. 1-0-målet preget kampen før Christian Borchgrevink avgjorde da han satte inn 2-0 kvarteret før full tid. Seieren gjør at Vålerenga er på fjerdeplass, fire poeng bak Molde på sølvplass.

– Tre poeng smaker alltid, og vi trenger tre poeng hvis vi skal være med der vi er nå. Lagmoralen i Vålerenga har vært tipp topp fra dag en. Vi er sterke hjemme, og nå har vi to på rappen borte, da skal vi være med helt inn, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Sporten.com.

en det endret seg da Bjørdal ga Vålerenga ledelsen. Nysigneringen avsluttet iskaldt mellom beina til Viljar Myhra etter at Kjartansson styrte et innlegg fra Herolind Shala videre til ham.

Bjørdal spilte en solid kamp, gikk på løp etter løp og kunne ha notert seg for flere målgivende i tillegg til målet han fikk.

Etter målet tok Vålerenga over kommandoen i kampen, anført av en ivrig Aron Dønnum. På overtid av første omgang ble han litt vel ivrig, og dyttet Mikkel Maigaard i bakken etter en konfrontasjon. Det endte med gult kort til begge.

Det var riktignok hjemmelaget som kom best igang på Marienlyst i ruskeværet i Drammen. Men det skulle endre seg drastisk for hjemmelaget, etter scoringen til Bjørdal. For det var ett Strømsgodset lag som slet med å omsette sjansene. For selv om hjemmelaget skapte sjansene var det bortelaget som styrte første omgangen.

På overtid av første omgang ble han litt vel ivrig, og dyttet Mikkel Maigaard i bakken etter en konfrontasjon. Det endte med gult kort til begge.

Strømsgodset sliter

Strømsgodset kjørte på i jakten på et utligningsmål etter pausen, men er inne i en periode med dårlige resultater på hjemmebane. Drammen-klubben har sju hjemmekamper uten seier. Søndag ropte Godset-spillerne forgjeves etter straffespark flere ganger i andre omgang. Men TV-bildene viste at det var uaktuelt.

LES: Dritlei Pochettino tar seg deltidsjobb

Bortsett fra et par langskudd var det langt på vei det nærmeste Godset kom. Godset-spillerne virket etter hvert å gi opp håpet, og da Borchgrevink satte inn 2-0 på en kontring kvarteret før full tid var kampen avgjort.

– Det er » så-forbanna irriterende at vi ikke klarer å sette sjansene. Vi spiller som lilleputt foran målet til Vålerenga, sa en oppgitt Mikkel Maigaard til Sporten.com.

Først etter det målet startet vertene en liten sluttspurt. Kristoffer Tokstad og Valdimar Thor Ingimundarson fikk begge store sjanser som ble brent.

Nå blir det en kamp for å unngå nedrykk for Godset, som er fjerde sist, med fem poeng ned til Start på kvalikplass.

– Så lenge de andre i bunnen heller ikke vinner, kan vi fortsette litt til, sa Godset-trener Henrik Pedersen til Sporten.com