Tekst på banner: "Takk lederskapet for lojalitet til tradisjoner." Og så henviser de til et manifest

Malcom hadde et elendig år på Camp Nou, han spilte bare 15 kamper for Barcelona i La Liga og scoret bare et mål. – Det hele endte med en overgang til russiske Zenit i en overgang på 36 millioner pund. – Etter gårsdagens kamp tror vi han angrer bittert. 

Under Zenits kamp mot Krasnodar i den russiske Premier League, holdt fansen opp et banner angrep klubben for å ha signert svarte spillere.

Les: David Beckham henter genial spiss, vi applauderer!

Banneret sa: «Takk lederskap for lojalitet til tradisjoner.»

Zenit fans har en rasistisk historie når det gjelder å akseptere mangfold i laget, tidligere har ledelsen blitt oppfordret til å ikke ¨signere svarte spillere av hensyn til tradisjon. – Det er disse «tradisjonene» og et manifest som de viser til i banneret.

 

Manifestet er på russisk og har tittelen ‘Zenit og svarte spillere’.

Det lyder: «Vi er ikke rasistiske, og for oss er fraværet av svarte spillere bare en viktig tradisjon, med vekt på klubbens identitet og ikke noe mer.

«Vi som den nordligste klubben i de store europeiske byene har imidlertid aldri vært mentalt forbundet med Afrika, Sør-Amerika eller Australia eller Oseania.»

‘la oss være det vi er’.

«Vi har absolutt ingenting mot innbyggerne i disse og andre kontinent, men samtidig ønsker vi at spillere som er nær ånd, skal tale for Zenit.»

Manifestet fortsetter side opp og side ned med ren rasisme, det er ikke første gang og mange vegrer seg for å spille i Russland på grunn av utbredt rasisme.

Da Chelsea spilte mot Dinamo Kiev i Eruopaligaen ble  Calum Hudson-Odoi utsatt for grov rasisme, og bare en måned før VM startet i Moskva ble det russiske landslaget bøtelagt med 22 000 pund for en rasistisk sang under en vennskapskamp mot Frankrike.

Etter en slik hendelse som Malcom har vært utsatt for vil han med FIFA sin støtte kunne bryte kontrakten og motta en heftig kompensasjon, hvis det er det han ønsker nå.