Gasellen Phillips. (foto: leeds, twitter)

Marcelo Bielsa gjorde seg fortjent til statue da han ledet Leeds «hjem» til Premier League etter en reise nedover divisjonssystemet supporterne gjorde sitt beste for å fortrenge. Da Bielsa i tillegg ledet klubben til en ekstremt sterk 9. plass i første sesong, var en statue ikke lenger nok for å vise hvilken betydning han har hatt for hele byen. Så kom den utfordrende oppfølgeren.

Forrige sesong var det mange av klubbene på øverste del av tabellen som slet med å møte Bielsas angrepshorde, og ble tatt på senga av nykommeren. Denne sesongen var det ikke en manager eller spiller i Premier League som turde å undervurdere Leeds.

Les: Bayern München og Liverpool har funnet noe de liker i Salzburg

Overraskelsesmomentet var brukt opp, og Leeds-supporterne har fått noen skikkelige støkk de første seks rundene. Det har riktignok vært tre kamper med poengdeling, men det vanvittige angrepspresset Leeds har blitt kjent for, har ikke maktet å få den samme uttellingen på denne siden av sommeren.

På lørdag skulle nykommer Watford vise sin tidligere rival i Championship hvem som er best skikket til øverste divisjon.

Joshua King og gjengen kunne likevel ikke hindre at Leeds-supporterne kunne lage det etterlengtede brølet på Elland Road, også etter at dommeren blåser av kampen. Diego Llorente hadde sikret seieren allerede etter 17 minutter.

Det kunne ha vippet i Watfords favør i løpet av første omgang, men Meslier slapp å hente ballen ut av nettet. I pausen hadde tydeligvis Bielsa gitt de riktige veianvisningene, for Leeds-spillerne holdt på ballen i nesten trefjerdedeler av de siste førtifem minuttene og kontrollerte kampen inn til sesongens første seier.

Tre poeng sikret! (foto: leeds, twitter)

6 poeng på 7 kamper har løftet Leeds tre poeng over nedrykksstreken. Litt tidlig å fokusere på denne streken kanskje, men når en klubb er inne i en negativ steam, kan denne streken som en magnet.

Leeds har sikret sin første seier, nå skal blikket rettes mot nord.

Les: Leieoppholdet fra helvete er «avlyst» for Philip Zinckernagel