Den ene som kan avgjøre alt. (foto: arsenal, twitter)

Det er selvfølgelig ikke én som avgjør alt når 22 spillere løper rundt i 90 minutter +. Likevel kommer vi ikke unna betydningen han med hanskene har for klubber som går for de store trofeene.

Arsenal har hatt et skikkelig keeperoppgjør denne sommeren. Da Emiliano Martinez ble solgt til Aston Villa for 20 millioner pund, kom kraftige reaksjoner fra supportere. Argentineren hadde stått glimrende på tampen av forrige sesong i Bern Lenos skadefravær, og flere stilte spørsmål om hvem som egentlig fortjente nr. 1 posisjonen hos Arsenal.

Les: Europeisk storklubb har lagt inn bud på Stabæk-kapteinen

Martinez startet glimrende i Villa med strafferedning i debuten og to kamper uten baklengs. Bernd Leno-kritikere bare venter på at tyskeren skal drite seg ut for å bekrefte Artetas feilbeslutning.

Men på torsdag nektet Leno Liverpool avansement i Carabao Cup – bokstavlig talt. Tyskeren var rett og slett eksepsjonell!

Syv redninger mot de regjerende Premier League-mesterne, inkludert en ufattelig reaksjonsredning på van Dijks skudd og en akrobatredning på Marko Grujics «ferdigscora» heading.

Les på Engelske klubber: Liverpool har ikke Kylian Mbappé-planen fremme

Hva har Solskjær med dette å gjøre, spør du?

Lenos store kveld viser hvilken enorm betydning keeperen kan ha på enkeltkamper og hele sesonger. Får Solskjær orden på kombinasjonsløsningen de Gea/Henderson, klarer United seg uten en Jadon Sancho i troppen.

Her har Solskjær noen minutter med inspirasjon fra Leno:

Les: Endelig: Mourinho har fått sin backup for Harry Kane!