Ole Gunnar Solskjær med feiring for historiebøkene

Noen minutter inn i sin debut for Manchester United på en overgang verdt 2,5 millioner euro fra Molde på Camp Nou i Champions League finalen kom Ole Gunnar Solskjær inn og leverte vinnermålet mot Bayern München.

For første gang i historien hadde en klubb fra Premier League tatt trippelen, en bragd som ble gjentatt av Manchester City sist sesong, også da med en nordmann som sentral. – Erling Braut Haaland.

Med sitt vinnermål ble han en umiddelbar fanfavoritt. Han fikk tre kallenavn som har hengt med han siden «20LEGEND», «the baby-faced assassin» og «sunny».

Solskjær vant det Premier League seks ganger med Manchester United, i 1996/97, 1998/99, 1999/2000, 2000/01, 2002/03 og 2006/07, FA-cupen to ganger, i 1999 og 2004, og Champions League i 1999.

Bayern München 1- Manchester United 2

Manchester United ble hans siste klubb, han var lojal til tross for at han var en «superresverve» og sikkert ønsket å spille flere kamper. – Han kom til Old Trafford sommeren 1996 og la fotballskoene på hylla sommeren 2007.

Les: Arsenal vil utløse milliardklausul på spiller Mikel Arteta har fulgt lenge

Tidenes fotballøyeblikk!

Ole Gunnar Solskjær avslører at managerlegende Sir Alex Ferguson hadde en annen spiller i tankene da han ble presentert for Manchester United. – Solskjær spilte 366 kamper for United , og scoret 126 mål.

Ting kunne imidlertid vært veldig annerledes hvis Ferguson hadde fått viljen sin.

«Sir Alex ville ha Alan Shearer, og hvem kunne klandre ham? Han var den beste målscoreren, sa Solskjær til FourFourTwo «Men mange mål garanterer ikke trofeer. United signerte en billigere spiss – og jeg håper gafferen var fornøyd med meg.

På det tidspunktet var Shearer populær etter å ha vunnet Gullstøvelen på EM 1996. Imidlertid avviste han som kjent et Old Trafford overang for å bli med i dra til Newcastle United den sommeren for en verdensrekord på 15 millioner pund.

Solskjær sier han ikke følte press for å være et tilstrekkelig alternativ til Shearer.

«Jeg følte ikke noe press overhodet,» insisterer Solskjær. – Det føltes som et privilegium. Jeg var seks minutter inne i debuten da jeg scoret.

“ Eric Cantona var den første som feiret med meg, David Beckham var den andre. Jeg så meg rundt på publikum som ble gal, og alle spillerne kom for å takke meg.

Les på Engelske klubber: To trenerjobber i Premier League «ligger og venter»


«Det var et wow-øyeblikk, starten på noe spesielt. Jeg spilte med noen av de beste spillerne i verden, men da var vi et av de beste lagene i verden.

«Vi hadde en flott gardrobe. Vi utfordret hverandre, vi elsket hverandre, vi kjempet med hverandre i garderoben fordi vi trengte å vinne.

«Vi hadde noen brennende karakterer. David May var jokeren, Paul Scholes var den tause leiemorderen, satt der bakerst og kastet kommentarer.

«Giggsy var underholderen. Eric Cantona satte stemningen. Da han kom inn i garderoben, satte alle seg bare ned og så på ham. Alle så opp til ham.»

Les på Radio Tango: Timothée Chalamet blir Bod Dylan