Jan Kozak

Slovakia tapte sin kamp mot Tsjekkia i nasjons-ligaen. – De som følger litt med vet at for ikke lenge siden var de to landene et land, derfor er det alltid litt følelser involvert når de to møtes til landskamp. – Litt som Vålerenga mot Lillestrøm.

Etter Tsjekkia tok hjem en 1 – 2 seier var det tungt for landslagssjef Jan Kozak, det som fikk det til å renne over for han var etter kampen dro syv av spillerne ut og festet når de egentlig skulle sittet i sofaen og deppet mens de så på video som forklarte hvorfor det gikk galt.

Les: 48 timer som avgjør mye for Manchester City

«Det gjorde fryktelig vondt, som om noen spyttet på meg. Det var som et slag i ansiktet, sa 64-årige Kozak.

– Jeg er fryktelig skuffet, la han til og sa at Martin Dúbravka, Milan Skriniar, Norbert Gyomber, Stanislav Lobotka og Vladimir Weiss er blant de sju som var på en sen bytur i Bratislava etter lørdagens tap mot erkerivalen.

Det er veldig veldig veldig trist

Han sa at Dubravka skyldte på «en vanskelig tid» i Newcastle og skuffelsen over å tape for tsjekkerne. Lobotkas forklaring var at han ikke får noen tid til avkobling i sin spanske klubb Celta. Vladimir Weiss hadde ikke noe svar på hvorfor han gikk ut.

Les: Årets spiller i Premier League «lider i stillhet»

– Jeg kunne late som jeg ikke så dem, eller jeg kunne sparke dem alle ut av landslaget. Men kunne jeg egentlig det? Fire av spillerne holder svært høyt nivå, og slovakisk fotball trenger dem på landslaget. Jeg kan ikke forestille meg landslaget uten Dubravka, Lobotka, Skriniar og Weiss, så jeg besluttet å slutte selv i stedet, sier Kozak.

Han leverte sin oppsigelse søndag, dagen etter tapet som betyr at Slovakia er sist i sin gruppe i B-divisjonen med to strake tap.

Kozak ble ansatt i 2013 og førte landslaget til EM-sluttspillet i 2016.

Hans assistent Stefan Tarkovic ledet Slovakia da det ble 1-1 mot Sverige i en vanlig landskamp i Solna tirsdag.