Sir Jim Ratcliffe

Dagens nyhet om at den britiske milliardæren Sir Jim Ratcliffe endelig har kjøpt 25% av Manchester United kom på et tidspunkt i dag hvor jeg egentlig er for mett til å skulle skrive noe som helst.

De seks Glazer arvingene – Avram, Bryan, Darcie, Edward, Joel og Kevin eide før i dag godt over halvparten av Manchester United, nå har de til sammen 44% av aksjene. – Pr definisjon har de ikke lenger eierkontroll av selskapet. Og, som vi skrev om for noen måneder siden. Etter Sir Jim Ratcliffe sitt aksjekjøp er deres avtale om å opptre som en gruppe over. Hver av søsknene kan selge/kjøpe/stemme som de vil.

Les: Binder Victor Osimhen til masta med gigantlønn og hemningsløs utkjøpsklausul

Aksjeposten Radcliffe kjøper via sitt selskap Ineos Group, vil koste cirka 1,25 milliarder pund, noe som er vanvittig mye penger for en klubb som ligger på 8.plass i Premier League.

Ratcliffe overtar kontrollen over fotballvirksomheten i Man United. Avtalen inneholder også et løfte om fremtidige investeringer i Old Trafford til en verdi av 235 millioner pund.

Uansett! – Det kan bare gå oppover fra dette.

Ratcliffe vil kjøpe 25 % av Man Uniteds B-aksjer og sette i gang et kjøpstilbud på 25 % av klubbens A-aksjer, samtidig som han har lovet betydelige investeringer i stadion, som har blitt stadig mer kritisert de siste årene.

Avtalen verdsetter Man United til rundt 5 milliarder pund – mer enn seks ganger summen på 790 millioner pund som ble brukt av Glazer-familien for å kjøpe klubben i 2005.

«Som en lokal gutt og en livslang tilhenger av klubben, er jeg veldig glad for at vi har vært i stand til å bli enige om en avtale med Manchester United-styret som delegerer oss ledelsesansvar for fotballdriften til klubben,» sa Ratcliffe i en uttalelse. .

«Selv om klubbens kommersielle suksess har sikret at det alltid har vært tilgjengelige midler til å vinne trofeer på høyeste nivå, har ikke dette potensialet blitt helt frigjort i nyere tid.

«Vi vil bringe den globale kunnskapen, ekspertisen og talentet fra den bredere NEOS Sport-gruppen for å bidra til ytterligere forbedringer i klubben, samtidig som vi gir midler beregnet på å muliggjøre fremtidige investeringer i Old Trafford.

Les: Zlatan Ibrahimovic er med å bestemme fremtiden til Stefano Pioli