(c) Molde FK: Vegard Forren signerer

Det er ikke ofte vi i Sporten blandet oss inn i de indre forhold i en klubb, men denne gangen mener vi det er viktig, spesielt for Molde fotballklubb.

Molde er våre klare favoritter til å vinne årets Eliteserie, men de kommer til å møte skarp konkurranse fra Bodø/Glimt som virker å ha alt på stell. Vi får med andre ord en gjentagelse av sist sesong.

Rosenborg har ikke kommet langt nok i arbeidet med sine interne problemer som fikk sitt første synlige startpunkt med sparkingen av Bruttern.

Brann som er dårlige i sin politikk overfor spillere er ikke istand til å hevde seg helt i toppen før de over tid blir proffere og Vålerenga trenger tid til å få ting til å «sette seg» med ny hovedtrener på plass. – Hvordan Molde nå behandler Vegard Forren bestemmer resultatet for denne sesongen og muligens også flere sesonger. Trøbbel har en tendens til å vare veldig mye lenger enn man tror.

Det er ekstremt viktig å vise at man støtter opp om sine ansatte spesielt når de gjør noe dumt. Vi ser et menneske i trøbbel som sliter med noe eksperter har definert som en sykdom.

Les: Sky Sports: United får knalltøff kamp om Joshua King

Det sier mye om et land, en arbeidsplass et fotballag hvordan man behandler sine «svake». Vegard Forren har sagt har sagt unnskyld og startet en seriøs prosess med å bygge opp igjen tilliten.

Supporter gruppa til Molde Tornekrattet stiller seg 100% bak Forren og viser i disse dager et stort engasjement for å støtte en spiller i en vanskelig tid. – Det er lurt av klubbledelsen å lytte til egne fans.

Vegard Forren som er en av Molde sine beste spillere lånte penger fra botkassen for å dekke spillegjeld, han har også innrømmet sitt problem, tatt det opp med ledelsen i Molde og søkt profesjonell hjelp.

Svaret fra klubben så langt har ikke vært heldig. Molde FK har gjennom å invitere til megling har startet en oppsigelsessak. Dette har vært overraskende både for Vegard Forren, hans advokat og spillerforeningens folk.

Forrens advokat Odd Arne Nilsen sier partenes første møte fant sted i mars:

«Da oppfattet han at klubben og han sammen skulle ta tak i spillproblemene og rydde opp. Klubben ba Vegard om å beklage overfor spillergruppen, samt få hjelp med sine spillproblem fra fagfolk. Dette er gjort, og det er Vegard som selv har tatt tak. Klubben har ikke gjort noe for å hjelpe ham med spillavhengigheten»

NISO-advokat Eirik Monsen, som har bistått Forren i denne saken, mener også at klubben ikke har gjort nok.

Vegard Forren er ikke uten skyld og må stå til ansvar for sine handlinger og selvsagt så raskt som mulig betale tilbake til botskassen. – Det må være en forutsetning av han jobber med sine problemer på en seriøs måte sluk at det ikke blusser opp igjen. – Gjør han det bør Molde gi han en sjanse til, ikke bare for spilleren sin skyld, men også for å vise at de tar vare på sine folk.

Intern ro og «samspill» er avgjørende for gode resultater, vi er overbevist om at Molde fortsatt har en god sjanse til seriegull i år, hvis de oppfører seg som medmennesker.