Åge Hareide slipper ut litt luft

Det danske folk er krystallklare på at de fortsatt ønsker Åge Hareide som landslagssjef også etter EM neste år, men det danske fotballforbundet er av en annen mening. 

I går med seieren over Sveits er de på en delt førsteplass i sin gruppe og så godt som klare for EM. – Ingen har vært bedre enn Åge Hareide for Danmark, de siste tre årene har Danmark tilgode å tape.

Målet kom sent i kampen, men det var av det forrykende slaget, med Christian Eriksen som fant Yussuf Poulsen, som senere ble matchvinner.

Les: Sergio Ramos satte imponerende rekord mot Norge

Det skapte store reaksjoner da Åge Hareide ønsket ikke å ha på seg et dansk skjerf etter seieren over Sveits, han kom i TV studio etterpå for å forklare.

Kommunikasjonssjefen i det danske forballforbundet Jakob Høyer hengte skjerfet rundt halsen på Age Hareide da de to krysset gressmatten etter kampen i parken. – Det tok bare noen sekunder før han fikk skjerfet i retur. – Uten et vennlig takk, men nei takk.

Les: Managerpausen over for Claudio Ranieri

Hareide snakket med Kanal 5 og TV verten Zak Egholm lot TV-bildene løpe over skjermen mens han spurte Hareide om episoden.

«Hva skjer her?»

«Jeg frøs ikke,» svarte treneren.

«Det var ikke nødvendig. De kan gi det til en fan

Han skulle imidlertid ikke gi slipp så lett, og Egholm fortsatte med uforminsket styrke. – Han ville høre om avslaget på skjerfet var et uttrykk for frustrasjon fra Hareides side om at treneren ikke får fortsette etter EM i 2020.

«Nei, jeg tenker ikke på det så mye. Jeg tenker på seieren og at jeg er glad for at vi klarer å hevde oss».

«Jeg vil avslutte det her på best mulig måte. Jeg vil avslutte her i parken under et europamesterskap og ikke under en kvalifisering»

Det oppdraget han og landslaget er på god vei til. Etter seieren over Sveits står Danmark på 12 poeng i gruppen og inntar en delt førsteplass.

Fire poeng i de to siste kampene mot Gibraltar og Irland vil garantert sikre EM-billetten og prognosen ser bra ut.