Ivan Drago "If he dies, he dies!

Denne artikkelen er ikke en forsvarstale for doping, ei heller en enorm kjærlighet for den russiske holdningen til sport, men mer en anerkjennelse av at vi trenger noen å bryne oss mot. – Jeg kunne tenke meg at skuffelsen ville blitt rimelig stor hvis det i Jo Nesbø sin neste krim ikke var et mord eller to å løse, men at noen, slik vi kan lese på melkekartongene i påsken har knust en vase eller noe. 

Det holder ikke å slå svenskene eller en eller annen Canadier i skisporet, vi trenger en russisk gjennomtrent utøver som er fremdyrket i et laboratorium akkurat som Ivan Drako i Rocky 3. – En som slår oss gang på gang, men så når det gjelder som mest stiger den norske folkesjela opp som en fugl føniks og vinner gull, sølv og brosje.

Vi har selv hatt vår andel av utøvere, som ufrivillig selvsagt, har fått i seg ulovlige stoffer og blitt utestengt, det vi har reagert på er at russiske utøvere som ikke har blitt tatt i noe som helst har blitt utestengt rett og slett fordi de er russiske. – Det går ikke, ihvertfall ikke for oss som på papiret er tilhengere av demokrati og menneskerettigheter.

Vi dømmer ikke folk fordi de tilhører en gruppe, ei heller utøvere fra Russland. – Tviler sterkt på at WADA har tenkt over det folkerettslige når de nå har besluttet å gjeninnsette Russland som fullverdig medlem.

Lederkomiteen i Verdens Antidopingbyrå (WADA) har med ni stemmer mot to avgjort at det russiske antidopingbyrået, RUSADA, nå opptrer i samsvar med det globale antidopingregelverket.

Vedtaket betyr at WADAs utelukkelse av RUSADA er opphevet. Den russiske antidopingorganisasjonen ble sparket ut av WADA i august 2015 på grunn av avsløringer om omfattende dopingjuks i russisk idrett.

Nå kommer den ene etter den andre ut og fordømmer vedtaket, bland annet den norske visepresident i WADA Linda Hofstad Helleland, sa i forkant av styremøtet antydet at hun ville stemme imot russisk WADA-medlemskap.

Antidoping Norge skuffet
En rekke markante idrettspersonligheter og nasjonale antidopingorganisasjoner har før WADA-styremøtet i Seychellene tatt et tydelig standpunkt imot å gjeninnlemme RUSADA under den såkalte WADA-koden.

Tirsdag kom det en felles uttalelse fra antidopingledere i 13 land, blant dem Norge, der de reagerte kraftig på en anbefaling om å oppheve utestengelsen av russerne.