Brooks Koepka

Det var bare nesten, men en seier er en seier likefullt. Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad.

Koepka slo britiske Tommy Fleetwood med ett slag. Amerikaneren avsluttet med en 68-runde. Dermed ble fasiten for 28-åringen 75-66-72-68 etter de fire dagene på golfklubben Shinnecock Hills og totalt ett slag over banens par.

Koepka lå sju slag over par etter de 25 første hullene i begynnelsen av sin jakt på å forsvare fjorårets tittel før han startet storspillet.

Fleetwood satte press på Koepka med å gå siste runden på 63 slag og tangerte US Open-rekorden for lavest antall slag på en runde, men Koepka holdt roen og havnet til slutt ett slag foran Fleetwood.

Amerikanske Dustin Johnson tok 3.-plassen alene med to slag mer enn Koepka.

– Utrolig
– Det føles så godt å holde denne igjen! sa Koepka med Major-trofeet i hendene.

– Det har ikke sunket inn ennå. Det er utrolig. Jeg tror ikke jeg kunne drømme om å vinne to år på rad.

Koepka spilte sin første Major-turnering for året etter å ha mistet Masters i april på grunn av en alvorlig skade i vristen.

Søndagens avsluttende runde begynte med 15 golfere som var fire slag unna ledelsen. Men da det var over, var det kun fire spillere fire slag unna Koepka. Kun 24 spillere kom innenfor 10 slag unna vinneren.

Reitan historisk
Unge Kristoffer Reitan ble den første nordmannen til å kvalifisere seg til turneringen. Han fikk en stor, men vanskelig opplevelse under de tøffe forholdene. Etter to runder havnet han på 158 slag – 10 slag bak cuten og de 67 spillerne som fikk gå lørdag og søndag.

– Jeg og treneren min prøver alltid å sammenligne meg med verdensklassespillerne. Det finnes ingen bedre måte å gjøre det på enn å komme inn i US Open og spille på samme bane og i samme turnering som dem, sa den 19 år gamle amatøren til NTB før turneringen.