(c) Bilde: Tottenham Hotspur: Christian Eriksen

Det er to lag som virkelig er i vinden om dagen i Premier League: Liverpool som ligger på en tredjeplass og nesten helt sikkert er kvalifisert til Champion League og Tottenham som i dag slo Chelsea på bortebane.

Sist Tottenham kunne dra seirende fra Stamford Bridge var i Februar 1990, samme år som Roxette – «It Must Have Been Love» og A-ha – «Crying in the Rain» herjet hitlistene.

En suser av Christian Eriksen og en dobbel fra Dele Alli senket Chelsea.

Chelsea – Tottenham 1 – 3

«Det var viktig å vinne igjen her på Stamford Bridge. Jeg er så glad på supporterne og spillernes vegne. Vi er veldig stolte»  sier Tottenham manager Mauricio Pochettino til Sky Sports.

Dette var den best tenkelige kampen å vinne med tanke på topp fire plassering for Tottenham, før dagens kamp var det 5 poeng mellom de to lagene på fjerde og femteplass. – Tottenham fikk tre poeng og har med det 64 poeng hele 8 poeng foran Chelsea som står stille på 56 poeng.

Målscorer danske Christian Eriksen snakker til egen nettside: «Alle spillerne er glade og fornøyde med måten vi spilte og fikk tre poeng på Stamford Bridge. Noe som ikke har skjedd på noen år, så det var flott at vi kunne bidra til å forandre historien.»

Det er bare syv kamper igjen i årets serie, vi kan si at topp fire mest sannsynlig ble avgjort i dag.  – De fire lagene som kvalifiser seg er Manchester United, Manchester City, Liverpool og Tottenham.

Tottenham har lenge hatt problemer med bortekamper.

 

Pochettino har løftet Tottenham til nye høyder siden han tok over som manager sommeren 2014, men hadde før denne kampen kun vunnet ett eneste Premier League-møte på bortebane mot de resterende topp seks-lagene: Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea og Arsenal.

Sjekk ut oddsen

 

Chelsea – Tottenham 1-3
Premier League
30′ 1-0 Alvaro Morata
45′ 1-1 Christian Eriksen
62′ 1-2 Dele Alli
66′ 1-3 Dele Alli