20 år gamle Kristoffer Klaesson er et stort keepertalent som i mars 2021 ble han tatt ut i sin første landslagstropp for Norge i kampene mot Gibraltar, Tyrkia og Montenegro. – Klaesson er den definitive førstekeeperen for Vålerenga, han har stått samtlige seriekamper denne sesongen.

Det blir tøffere kamp om plassen naturlig nok i Leeds, de har Illan Meslier, som sto 35 av 38 Premier League-kampene forrige sesong som sin førstekeeper. – De er omtrent like gamle, franskmannen som er 21 år har fortsatt mye å gå på med rutine og vil kunne vippes av pinnen hvis Kristoffer Klaesson viser ekstraordinært spill.

Les: Di´Shon Bernard skal med videre hos Manchester United

Keeperen har signert en fireårskontrakt med Premier League-klubben.

Les: Det haster for Barcelona

Klaesson er klubbens sjette ankomst i sommerens, etter at Lewis Bate, Junior Firpo, Jack Harrison, Sean McGurk og Amari Miller har signert.

Det er med stolthet og glede at vi sender Kristoffer helt til toppen av fotballverdenen. Det er naturligvis mange som skal ha ros for den utviklingsjobben som har blitt gjort i klubben, både akademi og A-lag, men kanskje aller mest må vi rose Kristoffer selv for en flott fremgang de siste årene, sier Ingebrigtsen til egen web og fortsetter:

  • Leeds kontaktet meg vedrørende Kristoffer første gang i 2019, så dette har med andre ord vært en lang prosess. Jeg vet hvor mye de har gitt i avtalen med oss og spilleren, og føler meg trygg på at hans utvikling videre vil bli prioritert de neste årene.

Klaesson debuterte for Vålerenga i juni 2019 og har spilt totalt 57 kamper for klubben siden den gang. 20-åringen har også gjort 38 ungdomslandskamper for Norge fra U15 opp til U21-nivå.