Hjem Fotball Har vært i klubben i 50 år, idag sa han pågjensyn
Har vært i klubben i 50 år, idag sa han pågjensyn

Har vært i klubben i 50 år, idag sa han pågjensyn

oktober 5, 2017

Steinar Pedersen fikk for noen dager siden sparken som trener for Start, for mange en stor overraskelse, for Start ligger an til opprykk til Eliteserien. Men det var tydeligvis ikke godt nok for betting investorer som har overtatt klubben. 

Det er fem kamper igjen av OBOS-ligaen, et rart tidspunkt å skulle «landstidsplanlegge» noe som var begrunnelsen fra ledelsen i klubben.

Pappaen til Steinar Pedersen, Erik Ruthford Pedersen har skrevet et brev som ligger på klubbens hjemmeside som med all tydelighet viser han har hjerte på rette sted og at det som skjer med klubben bekymrer han dypt. Han klarer også å heve seg over sparkingen av sin sønn og kommer med noen veldig gode poenger. Les det hele nederst på siden.

Erik Ruthford Pedersen (71) har vært nesten hele livet i klubben, kan kom første gang i 1967.

 

 

«Vi har full forståelse for at siste dagers hendelser har vært ekstra vanskelig for Erik. Vi har hatt flere samtaler de siste dagene hvor Erik konkluderte med at han ønsker en pause, et valg vi har full respekt for» sier Øgrey Brandsdal.

Brandsdal håper 71-åringen ønsker å bli med videre, til tross for at han nå trekker seg litt tilbake.

«Gjennom samtalene har vi også snakket om fremtiden og på hvilken måte Start kan få glede av Eriks unike fagkompetanse for det han ofte omtaler som lagets viktigste mann. Vi er begge parter interessert i finne gode løsninger for 2018» sier han.

Pappa Pedersen trente selv Start i to perioder fra 1982 til 1984 og i 1995. Han har sett bort fra en periode fra 1978 til 1980 vært i klubben siden 1967. I 2015 ble han æresmedlem i klubben.

Man kan lure på om Start ved å hente inn investorpenger har solgt sjela i klubben og at de har mistet evnen til å se hva som er viktig.

 

Dette Erik Ruthford Pedersens sitt følelsesladede brev:

Bakgrunnen for denne beslutningen er de siste dagers triste hendelser i klubben i mitt hjerte. Opplevelsen av det som har skjedd har satt et sterkt preg på meg, og ført til at jeg nå har tatt en beslutning om å ta en pause fra jobben min.

Etter å ha levd et langt liv i klubben, er det naturlig at sterke følelser settes i sving hos meg og mine nærmeste. Reaksjonene ute blant trenerkolleger og i Fotball-Norge som viser omtanke og forståelse for mine reaksjoner gir styrke, men situasjonen er likevel krevende å takle. For oss alle.

Det er nå mindre enn to år siden jeg opplevde at Mons Ivar og Odd  forlot Sparebanken Sør Arena før avsluttet prosjekt. Den gang reagerte jeg også sterkt, men valgte å fortsette. Når så båndene ble enda sterkere til hovedtreneren, som det har vært med Steinar, er det kanskje naturlig at de siste dagers hendelser har preget meg. For uten overskudd, fokus og tro er det umulig å gjøre den profesjonelle jobben jeg ønsker å gjøre for våre keepere.

Situasjonen i Start de siste årene har vært utfordrende, også i 2017. Vi hadde i år en vintersesong med stor sportslig framgang. Samtidig var klubben preget av mye negativitet og uenigheter. Dette medførte at vår administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal valgte å si opp jobben sin. Deretter fikk vi skader på sentrale og viktige spillere. Da måtte en med små ressurser ut å gamble på nye spillere for å fylle opp A-stallen. Og til slutt – igjen trusselen om konkurs. Nok en gang. Dårlig økonomi er en «energitapper» av rang. Usikker inntekt, fare for å miste jobben, en klubb som kan miste lisens. Klubben var mer «Start et mareritt». En voldsom påkjenning for alle ansatte, spillere og trenerteam. Da ble det vist disiplin og mental styrke.

Men så kom Start En Drøm og nytt håp for klubben. Vårt lag var i skikkelig sig, og var inne i en periode med stor framgang. 11 kamper (6-5-0) og opprykksposisjon på tabellen. Hva var grunnen?

1. Klar, tydelig og riktig ledelse av akkurat det laget, den gruppen.
2. En disiplinert og sterk spillergruppe med godt samhold som leverte gode resultater til tross for utfordringer og forutsetninger forøvrig.

Nye ledere, ansatte og spillere som har ankommet i august har virket fornøyde. Vi fikk skjerpet konkurranse. Flott utgangspunkt for å løfte prosjektet videre.

Men så skjer en endring. Noe viktig, men også uriktig. Hovedtrener Steinar må forlate sin stilling. Verken jeg eller mange kolleger kan forstå «timingen» av denne beslutningen fra klubben. Det er denne frustrasjonen, energien, sinnet osv osv som jeg nå kjenner på. Jeg var innstilt på å fullføre kontrakten, men ærlig talt; svaret ble nei.

Dette er vanskelig og derfor tar jeg en pause. Det blir en«»time ou»» inn mot siste etappe på vei mot målet vi satte oss for sesongen. Det blir ingen «sjarmøretappe». Men jeg er helt sikker på at vi kommer først over målstreken med troppen klubben nå disponerer.

Jeg er ferdig nå. Kommer muligens tilbake. Takk for følget.

Erik Ruthford Pedersen

Les også: