Da var Pirlo på jobbsøk igjen. (foto: juventus, twitter)

Som spiller var Andrea Pirlo en av de virkelig store. AC Milan, Juventus, som leder i den italienske landslagsdrakta. Etter å ha lagt opp, takket han ja til muligheten å gå fra første trenerjobb på U23-laget hos Juventus til å lede Den Gamle Dame i Serie A og Champions League. De sportslige resultatene ble ikke som forventet, selv om vi med erstatteren Max Allegri har erfart at treneren ikke skal ta hele ansvaret for at gammel storhet har rustet.

Pirlo ristet av seg det som må ha vært en stor skuffelse med en enkelt sesong hos Juve, og har nå 17 runder som trener for tyrkiske Karagümrük med suksess og 3. plass i Süper Lig.

LES: Simeone gir seg

Ifølge Het Laatstse Nieuws er italieneren en av hovedkandidatene til å lede et av verdens beste landslag, Belgia. Det belgiske mediet hevder Pirlo selv har meldt sin interesse for jobben.

Ekstra interessant blir det at Pirlo nå konkurrerer med Thierry Henry om jobben, to fotball-legender som er kjent med å konkurrere mot hverandre på den internasjonale scenen.

Ingen av de to har hatt det virkelig store gjennombruddet som trenere – ennå – men Henry har i sin rolle som assistent for Roberto Martinez på det belgiske landslaget allerede en fot innenfor.

LES OGSÅ: Vil av familiære årsaker fortsette å tjene 3 millioner i uka